Srbi slave disciplinski postupak protiv Hrvatske, a ne spominju kako će biti kažnjen i Borjan!

FOTO:

Vratar Crvene zvezde i kanadske reprezentacije privukao je pažnju domaće javnosti svojim izjavama da je rođen u Kninu, u Republici Srpskoj Krajini. Očekivanonakon utakmice s Kanadom našao se na udaru kritika, ali i uvreda.

I Borjan će biti kažnjen

Uoči utakmice Hrvatske i Kanade dosta se pisalo o Milanu Borjanu, kanadskom golmanu srpskog porijekla. On je godinama kapetan Crvene zvezde, a poznat je po svojim izjavama kako je rođen u srpskom Kninu. Javnost je svojevremeno neugodno iznenadio fotografijom u majici sa znakovljem Republike Srpske Krajine. Hrvatski navijači su ga tijekom utakmice Vatrenih i Kanade izazivali različitim transparentima, a on im je odgovorio podizanjem tri prsta.

I dok srpski mediji likuju zbog činjenice da je FIFA pokrenula disciplinski postupak zbog ponašanja hrvatskih navijača i uvreda na osnovu etničke pripadnosti, i Borjan je pod povećalom krovne nogometne organizacije. Naime, njegova se tri prsta smatraju uvredljivom i nacionalističkom gestom zbog čega će vjerojatno biti žestoko kažnjen.

Slična situacija se dogodila 2018. godine, kad su Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri rukama pokazivali dvoglavog orla tijekom utakmice Švicarske i Srbije. Svaki je kažnjen s 10.000 franaka.ž

Komentari

komentara

« Povratak