SREĆA JE KRATKO TRAJALA: Juventus će uskoro saznati odluku o novoj kazni!

FOTO:

Juventusu je 20. travnja vraćeno 15 oduzetih bodova zbog financijskih malverzacija. Torinskom velikanu sada prijeti nova kazna.

Uskoro odluka

U akciji ‘Prizma’ otkriveno je kako se Juventus bavio financijskim malverzacijama. Tužitelji su otkrili niz lažnih transakcija; unakrsne prodaje s drugim klubovima, bez razmjene novca. Također, Juventus je u vrijeme pandemije najavio velika smanjenja plaća, što se ipak nije dogodilo. Preciznije, dogodilo se samo „na papiru“, jer tužiteljstvo tvrdi da su računi kluba falsificirani, i to za 2019., 2020. i 2021. godinu.

Nekadašnji sportski direktor Fabio Paratici kažnjen suspenzijom iz nogometa od dvije i pol godine, a bivši predsjednik Andrea Agnelli na dvije godine. Klubu je prvotno oduzeto 15 bodova, no oni su mu vraćeni nakon žalbe.

Ipak, sreća s vraćenim bodovima je kratko trajala. Tužiteljstvo Nogometnog saveza Italije nije odustalo od slučaja i on je završio na Federalnom sudu. Idućih dana bi trebala biti donesena nova odluka. Nagađa se da će klubu biti oduzeto šest ili devet bodova.

Rukovodstvo Stare dame planira uputiti zahtjev da se bodovi ne oduzimaju na kraju ove već da se iduća započne s bodovnim minusom.

Komentari

komentara

« Povratak