Srpski mediji ignoriraju čudo eurokupova. Iznimka je samo ovaj portal koji je napravio ovo!

FOTO:

Srpski mediji ignoriraju podvig koji je izvela Drita. Klub iz gradića na Kosovu, u kojem igraju Albanci, izveo je jedno od najvećih iznenađenja početka sezone eurokupova. U prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige odigrao je 0:0 kod Antwerpa, punog uglednih imena.

Belgijski klub vodi slavni bivši nogometaš Mark van Bommel, a za njega igraju Radja Nainggolan, Toby Alderweireld, Vincent Janssen, Ritchie De Laet, koji je bio prvak s Leicesterom, japanski reprezentativac Koji Miyoshi… Svi oni, posjedom lopte od 69 posto za Antwerp i omjerom 12:1 u udarcima prema golu za domaćine, nisu bili dovoljni belgijskom klubu za pobjedu.

Koliko je iznenađenje ovaj rezultat, govori i to što je koeficijent na kladionicama na neriješeno bio 10, ali ne igraju kladionice ni Transfermarkt, koji momčad Antwerpa procjenjuje na 67.4 milijuna eura, a ekipu Gnjilana na 4.4 milijuna eura.

Srbi ne pišu o ovom čudu o kojem bruji regija jer ne priznaju realnost neovisnog Kosova i smatraju ga dijelom Srbije. Iznimka od tog ignoriranja je Telegraf koji o velikom iznenađenju pod naslovom “Senzacija momčadi iz tzv. države Kosovo: Nainggolan, Alderweireld i družina nisu probili zid Gnjilana” piše: “Drita u revanšu ima šanse potvrditi senzacionalni rezultat i jedva čeka uzvrat u Prištini za sedam dana.”

Komentari

komentara

« Povratak