SRPSKI MEDIJI LIKUJU: Srbi slave odluku FIFA-e kao nekakvu pobjedu..

FOTO:

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade, tvrdi agencija AP. Hrvatski navijači vrijeđali su Milana Borjana, Srbina rođenog u Kninu i golmana Kanade, tijekom utakmice 2. kola Svjetskog prvenstva, u kojoj je Hrvatska pobijedila Kanadu 4:1.

Hrvatski navijači su golmana koji tvrdi da nije rođen u Hrvatskoj, nego u “Srpskoj Krajini” cijelo vrijeme provocirali i vrijeđali skandiranjem “Borjane, Turčine, napuši se kur*ine”, “Milane, Srbine, napuši se kur*ine”, “Žena ti je kur*a, Borjane”, “Borjane, ustašo”. Posebnu pažnju privukla je zastava John Deerea koju su razvili. Na njoj je pisalo “Knin 95”, a slogan tvrtke “Nothing runs like Deere” prepravili su tako da su umjesto zadnje riječi napisali “Borjan”.

John Deere je inače najpoznatija marka traktora na svijetu, a navedeno prijevozno sredstvo simbol je masovnog zbjega Srba tijekom akcije Oluja, kojom je Hrvatska 1995. godine oslobodila okupirana područja. U kolonama je u kolovozu te godine tzv. “Republiku Srpsku Krajinu” napustilo oko 200 tisuća Srba, među kojima i tada 7-godišnji Borjan.

Spomenuti slogan poznate tvrtke u prijevodu znači “Ništa ne radi/ne vozi kao Deere”, ali prepravljen s imenom srpskog golmana na vratima Kanade te uz aluziju na srpski zbjeg tijekom Oluje čita se “Nitko ne bježi kao Borjan”.

Borjan je na uvrede hrvatskih navijača odgovarao podizanjem tri prsta, što je srpski pozdrav, a nakon susreta broj njegovog telefona počeo se masovno širiti WhatsApp grupama. Borjan je rekao da mu je zato u kratko vrijeme došlo preko dvije tisuće poruka hrvatskih navijača.

Srpski mediji na udarnim mjestima pišu da je Hrvatska pod istragom zbog vrijeđanja Borjana: “FIFA pokrenula postupak protiv Hrvata zbog Borjana! Sramne uvrede na račun golmana nisu promakle, ‘Vatreni’ u velikom problemu”, naslov je u Blicu.

Alo piše “Hrvati će dobiti po nosu. Pokrenuta istraga, čeka se kazna zbog jezivog ponašanja navijača Vatrenih”. Kuriru je naslov “Bravo! FIFA pokrenula istragu protiv Hrvatske: Ustaški simboli i bolesno vrijeđanje Borjana dobivaju žestoku kaznu”.

Komentari

komentara

« Povratak