STANDARDNI STOPER CELTICA: „Hej društvo, ja sam Hrvat, ne Bosanac!“

FOTO:

Jedna objava na društvenim mrežama škotskog velikana Celtica zbunila je navijače. Nakon dolaska u klub na posudbu, europski velikan je objavio sliku Filipa Benkovića i Jozu Šimunoviča, te u opisu stavio dvije hrvatske zastave.

Nije to bilo sasvim jasno navijačima kluba i ostavljali su razne komentare, Šimunović je promijenio sportsko državljanstvo iz hrvatskog u ono BiH.

„Odlučio sam da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu. Moji roditelji, djed i baka, svi su iz BiH. Nazvao me izbornik Mehmed Baždarević i nakon prvog razgovora dao mi je vremena da razmislim. Razgovarao sam sa svojom obitelji i donijeli smo odluku da obučem dres BiH. Kasnije sam opet razgovarao s Baždarevićem i to je bilo to. Čvrsto stojim iza svoje odluke i veselim se što ću se priključiti Zmajevima”, izjavio je tada nakon odluke FIFA-e da smije nastupati za naše susjede.

Bivši stoper Dinama je dva puta bio u kadru Zmajeva ali nije upisao nastup, jedno okupljanje je propustio zbog ozlijede. Novi izbornik Robert Prosinečki ga je zvao za akciju Bugarska i Senegal, ali je branič Celtica poručio da se ne može odazvati.

„Priča je zapravo dosta jednostavna. Jozo je izabrao Bosnu i Hercegovinu jer je smatrao da će tamo imati veće šanse za igranje. No, osjetio je da to nije pošteno prema toj zemlji jer mu je u srcu Hrvatska. Procijenio je da bi uzeo mjesto nekom igraču koji bi zaista želio igrati za BiH. Ispao je hrabar. Mnogi igrači bi u njegovoj situaciji zamolili nekog drugog da nazove izbornika, ali on ga je nazvao sam”, pojasnio je menadžer Brendan Rodgers.

“Hej, društvo, vidio sam komentare i vaše rasprave pa vam želim reći da sam ja Hrvat, ne Bosanac”, napisao je branič Celtica.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je pak rekao da sada ima u fokusu igrače koji su u sastavu bili većinu vremena, ali je istaknuo da je Jozo dobar i u budućnosti postoji šansa za poziv u Vatrene.

DOBRODOŠAO NATRAG: JOE ŠIMUNIĆ SE VRAĆA U HRVATSKU REPREZENTACIJU!

SKANDAL: Društvo prijatelja Hajduka Grdoviću otkazalo koncert jer je pjevao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji!?

Komentari

komentara

« Povratak