STATISTIKA NE LAŽE: Ovo su najbolji izvođači slobodnjaka na svijetu!

FOTO:

Početkom 21. stoljeća najbolji izvođači slobodnih udaraca bili su Juninho, Ronaldinho, Pirlo… No u novije vrijeme vladari slobodnih udaraca su Lionel Messi i Miralem Pjanić.

Prema statistikama od sezone 2012./2013. sjajni Argentinac je zabio čak 28 golova iz slobodnih udaraca i na prvom je mjestu lice strijelaca. Drugi majstor najbliže argentinskom čarobnjaku je Miralem Pjanić, veznjak Juventusa i reprezentacije BiH.

Pjanić je od 2012. godine zabio 15 golova, a na trećem mjestu smjestio se igrač Milana, Hakan Çalhanoglu s 12 golova. Četvrti je jedan od najboljih talijanskih nogometaša svih vremena, Andrea Pirlo s 11 golova.

Po deset pogodaka zabili su Parejo, Cristiano Ronaldo i Kolarov. U Barceloni se zna tko je glavni i tu se Messijevi suigrači previše ne guraju kada treba izvesti slobodnjak. Jedino kad im Messi dopusti, onda puca netko drugi. U Juventusu je sasvim drugačija situacija.

Pjanić je bio vođa slobodnjaka do dolaska Cristiana Ronalda u klub. Portugalac se svojim imenom nametnuo kao prvi izvođač, iako mu u posljednje vrijeme nikako ne ide. Nedavno smo pojasnili zašto Ronaldo više nikad ne smije pucati slobodnjake.

Reprezentativac BiH je dokazao da je bolji izvođač, no autoritet Portugalca je presudio. Trener Juventusa Maurizio Sarri poručio je dvojcu da se međusobno dogovore na terenu.

“Ronaldo i Pjanić odlučuju o slobodnjacima, na njima je da se dogovore”, jasan je bio Sarri pa dodao: “Nekoliko sam stvari tražio od Pjanića, igra na visokom nivou, a usput nije promijenio svoj stil.”

PA OVO JE SVE: JE LI OVO NAJKOMIČNIJI GOL U POVIJESTI HNL-A?

SRAMI SE: Nećete vjerovati što je Sarri danas rekao u vezi Mandžukića!

Komentari

komentara

« Povratak