STIGAO NOVI VLASNIK: Evo tko je kupio Newcastle United!

FOTO:

Newcsatle i službeno ima novog vlasnika. Nakon 13 godina Mike Ashley je ipak odlučio prodati klub za 343 milijuna eura saudijskom princu Mohammadu bin Salmanu (34), iako je prvobitno tražio 390 milijuna eura, prenosi 24sata.

Dogovor je postignut s Amandom Staveley, predstavnicom PCP Capital grupe koja je prinčev savjetnik. Tako će prema ugovoru napravljenom na 31 stranici princ biti vlasnik 80 posto dionica kluba, a po 10 posto ide PCP grupi i milijarderima braći Reuben. Sve još mora potvrditi Premier liga.

Prince bin Salman htio je kupiti Manchester United 2018. godine, no oni su odbili njegovu ponudu pa se okrenuo drugom klubu na Otoku. Prema Forbesu je 8. na listi najmoćnijih ljudi svijeta, a jedan je i od najbogatijih. Prince je poznat po tome što se ne libi trošiti stotine milijuna eura, a pratili su ga i skandali poput onog o umiješanosti u smrt novinara Washington Posta.

U svijetu poznat kao MBS, radoholičar koji radi i po 18 sati na dan i, naravno, ne trpi kritike. U svojoj kolekciji posjeduje dvorac u Francuskoj koji je platio 275 mil. eura, superjahtu od 460 milijuna eura, a svidjela mu se i da Vincijeca slika za koju je izdvojio 412 milijuna. Kad se ovo sve uzme u obzir, nije se ni trebao cjenkati za Newcastle…

TKO MOŽE OVO ZAUSTAVITI? OVO JE NAPAD REAL MADRIDA ZA IDUĆU SEZONU!

OVE MODRIĆEVE RIJEČI SU ODGOVOR HOĆE LI VODITI HRVATSKU NA EURU!

TAKO SE TO RADI: Evo što Inter traži od Barcelone za Martineza!

Komentari

komentara

« Povratak