STIGAO POVIJESNI SPORAZUM: Zagrebački gradonačelnik potvrdio gdje će Dinamo dobiti novi stadion!

FOTO:

Sjećate li se kako su nakon finala Svjetskog prvenstva 2018. godine najavljivani novi stadioni diljem Hrvatske. Podsjećamo, to je bilo u srpnju te godine, a mi ćemo za dva tjedna ući u 2024. godinu. Nevjerojatno, zar ne?

No, čini se kako se sada ipak napokon nešto događa. Naime, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević povijesnim je ocijenio sporazum koji će sklopiti Grad i Republika Hrvatska o rekonstrukciji maksimirskog stadiona te istaknuo da će se ići u rušenje postojećeg i gradnju novog, koji će biti financiran privatnim kapitalom.

“Radi se o povijesnom dogovoru”, kazao je Tomašević na konferenciji za novinare nakon završetka trodnevne sjednice Skupštine.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u srijedu su prihvatili zaključak o sklapanju Sporazuma o rekonstrukciji Gradskog stadiona Maksimir i izgradnji ili rekonstrukciji objekata Katoličke crkve na 10 lokacija u gradu Zagrebu.

Sporazumom se definiraju zajednički napori koje će uložiti RH i Grad Zagreb kako bi Zagrebačka nadbiskupija ili s njome povezana pravna osoba odustala od započetih postupaka, u kojima se potražuje naturalni povrat nekretnina, na kojima je planirana rekonstrukcija Gradskog stadiona Maksimir.

Tomašević je istaknuo da se u rekonstrukciju postojećeg stadiona neće ići, već će se graditi novi moderni stadion s popratnim sadržajima. “Mislim da je vrijeme za rekonstrukcije prošlo”, kazao je, dodavši da je rekonstrukcija koštala 900 milijuna kuna, za što smo mogli dobiti dva nova stadiona.

U rušenje ne mogu ići dok ne izgrade zamjenski, odnosno prošire ovaj u Kranjčevićevoj, jer će tamo igrati Dinamo i reprezentacija. Radovi bi na Kranjčevićevoj mogli početi iduće godine. Kad završe – a to će, predviđa se, biti 2025. – onda se može ići u rušenje stadiona na Maksimiru.

“Dotad ćemo raditi paralelno na procesima arhitektonskog natječaja, studije izvodljivosti, natječaja za privatnog investitora kako ne bismo izgubili vrijeme”, dodao je. Upitan o Jakuševcu, gradonačelnik je kazao da nije gotova istraga. Sanacija će, dodaje, trajati mjesecima, a odvoz smeća je otežan.

Radi se sve da sigurnost radnika bude maksimalna, pa trenutno idu jedan po jedan kamion, i to je usporilo proces odvoza otpada.

“Ali imamo plan i mjere i očekujem da će se to za desetak dana stabilizirati”, kazao je i pojasnio da je riječ o dodatnim radovima na nasipu, koji bi proširili usko grlo i omogućili protočnost, da dolazi više kamiona, prenosi Index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak