STIGLA JE POTVRDA: Evo hoće li Hajduk biti nositelj u 2. pretkolu Konferencijske lige i tko sve prijeti…

FOTO:

Već neko vrijeme se znalo kako će Hajduk Split kao trećeplasirani u HNL-u svoj europski put u sljedećoj sezoni započeti u drugom pretkolu Konferencijske lige. No, u zraku je bila ipak neizvjesnost po pitanju tog hoće li biti nositelji.

Naime, Bijeli su strepili s razlogom jer su trenutno 156. klub u Europi prema klupskom koeficijentu (9.000) i tek se jučer potvrdilo kako će ipak biti nositelji. Protivnika će doznati 19. lipnja kada je na rasporedu ždrijeb drugog pretkola.

Kako sada stvari stoje, potencijalni protivnici su: Progres Niederkorn (Luksemburg), St Patrick’s Athletic (Irska), Ilves (Finska), Cliftonville (Sjeverna Irska), TransINVEST (Litva), Puškaš Akademija (Mađarska), Ružomberok (Slovačka), Levadia Tallin (Estonija), HB Torshavn (Farski Otoci) i tako dalje.

Osim Hajduka, u drugom pretkolu će i četvrtoplasirani Osijek koji će također biti nositelj u ovoj fazi natjecanja te mu također prijete isti protivnici. Prve utakmice su na rasporedu 25. srpnja, a uzvrati su tjedan dana poslije.

Također dodajmo, prema trenutnim projekcijama, Hajduk i Osijek će biti nositelji u drugom i trećem pretkolu Konferencijske lige, a neće biti nositelji u play-offu ako do njega dođu. Tamo će im prijetiti neka velika imena iz najboljih europskih liga. Za razliku od njih, ako Rijeka dođe do play-offa Konferencijske lige, tamo će biti nositelji i imati veliku šansu da zaigra u skupini Konferencijske lige.

Komentari

komentara

« Povratak