STIGLA LOVA: Evo što je Barcelona prodala za 100 milijuna eura!

FOTO:

Barcelona je objavila da je prodala dio prava za svoje digitalne i audiovizualne usluge za sto milijuna eura tvrtki za digitalne navijačke tokene Socios.com.

Barcelona je prodala 25 posto udjela u Barca Studios, koji upravlja klupskim digitalnim sadržajem i audiovizualnom produkcijom, online tvrtki Socios. Članovi kluba prethodno su izglasali da uprava može prodati najviše 49 posto Barca Studiosa.

“Za sada smo prodali 25 posto tvrtki Socios. Možda jednog dana dođe vrijeme da vratimo i ovih 25 posto, ali za sada imamo novog partnera koji je uložio 100 milijuna eura”, izjavio je predsjednik kluba Joan Laporta na konferenciji za medije na kojoj je službeno predstavljen novi igrač katalonskog kluba Jules Kounde.

Barca je koristila nekoliko mehanizama za povećanje svojih prihoda kako bi nadoknadila gubitke, smanjila dug i ispunila pravila financijskog fair playa LaLige. Socios.com će podržati Barcu u njenim nastojanjima da izgradi nove digitalne veze sa svojom globalnom bazom obožavatelja od 400 milijuna.

Dogovor je uslijedio nakon što je klub prošlog mjeseca prodao dodatnih 15 posto udjela u svojim LaLiga TV pravima američkoj privatnoj kapitalnoj grupi Sixth Street, dajući Sixth Streetu 25 posto udjela.

Barcelona, suočena posljednjih godina sa značajnom financijskom krizom, potpisala je nakon prve investicije iz Sixth Streeta ugovor s brazilskim krilnim igračem Raphinhom kojeg je doveo iz Leeds Uniteda te s poljskim napadačem Robertom Lewandowskim iz minhenskog Bayerna.

Laporta, koji je predsjedao jednim od najuspješnijih razdoblja Barce između 2003. i 2010., rekao je u kolovozu 2021. da dugovi kluba iznose ukupno 1.35 milijardi eura, od čega 673 milijuna duguje bankama.

U lipnju je Barca, pokušavajući umanjiti dugove, odobrila prodaju manjinskog udjela svog odjela za licenciranje i prodaju te ustupanje do 25 posto svojih prihoda od svojih LaLiga TV prava.

Klub je također potpisao ugovor o sponzorstvu dresova i stadiona sa Spotifyjem u ugovoru vrijednom 280 milijuna eura i odobrio financijske planove u prosincu za renoviranje Camp Noua, uključujući podizanje dodatnih .,5 milijardi eura duga.

Komentari

komentara

« Povratak