STIGLA POTVRDA: Hajduk teško oštećen kod Gorice!

FOTO:

Sudac Damir Batinić imao je najviše posla od svih djelitelja pravde na utakmicama sedmog kola Prve HNL. On je na susretu Gorice i Hajduka, koja je završila pobjedom domaćina rezultatom 2:1, dosudio dva kaznena udarca i Davidu Čolini pokazao crveni karton u 70. minuti, odnosno drugi žuti nakon rušenja Hamada. (index.hr)

Njegov posao je u HRT-ovoj emisiji Stadion komentirao bivši sudac, a danas ekspert za suđenje Marijo Strahonja. Prvo je komentirao kazneni udarac za Goricu u 57. minuti kada je jedanaesterac skrivio Darko Nejašmić.

“Izuzetno teško za procijeniti. Treba naglasiti da sudac nije ništa svirao. Ako pažljivije pogledamo obrambenog igrača, onda vidimo da on desnom nogom ispravno gazi u prostor i nije nagazio protivnika niti je Đonom išao na suparnika. U trenutku stabilnosti noge na tlu, igrač Gorice je uputio loptu prema golu i udario obrambenog igrača”, kazao je Strahonja i tako odluku suca Batinića proglasio neispravnom.

Naknadno se uključio i VAR, ali ne zbog prekršaja, već zbog dvojbe je li start napravljen u 16 metara gostiju ili izvan njega.

“VAR se uključio, a iz ove perspektive se nikako nije trebao uključiti jer se uključuje kod jasnih i očiglednih situacija, a VAR sudac je to trebao procijeniti.” U nastavku je Kristijanu Lovriću iz Gorice Josip Posavec obranio kazneni udarac, ali je sudac Batinić ponovno pokazao na bijelu točku jer je vratar Hajduka izašao s crte.

“Potpuno ispravna odluka VAR suca koji je postupio u skladu s pravilima nogometne igre i propisima. Vratar Hajduka je pola metra izašao van i odluka je potpuno ispravna. Htio bih apelirati da se suci i u sljedećim kolima drže naputaka kod ovakvih situacija”, rekao je sudački ekspert HRT-a.

Neispravna je bila odluka suca iz 70. minute kada je Davidu Čolini iz Hajduka pokazao izravni crveni karton nakon rušenja domaćeg napadača.

“Impresija suca je bila da se radi o izglednoj situaciji za postizanje pogotka. On iz svoje pozicije nije imao dubinu kuta kao televizijski gledatelj, ali je bila dobra odluka VAR suca koji je dao drugu priliku glavnom sucu da vidi situaciju i donese ispravnu odluku”, kazao je Strahonja o situaciji u kojoj je Batinić Čolini na kraju dao drugi žuti karton.

U 97. minuti se nakon prekršaja na Jairu u kaznenom prostoru Gorice aktivirao VAR i dosuđen je jedanaesterac za Hajduk koji Brazilac nije realizirao.

“Jako dobra procjena VAR suca koji je uočio na procjeni situacije da se radi o čistom udaranju igrača. To je čisti kazneni udarac, a sudac je ispravno postupio u primjeni”, zaključio je Strahonja.

 

Komentari

komentara

« Povratak