STIGLA POTVRDA: Navijači na SP-u u Kataru neće moći kupiti pivo tijekom utakmice

FOTO:

Katar će navijačima s ulaznicama dopustiti kupnju piva na nogometnim utakmicama Svjetskog prvenstva, ali samo tri sata prije početka i jedan sat nakon utakmice, no ne i tijekom utakmice. Budweiser, glavni sponzor Svjetskog prvenstva s ekskluzivnim pravom prodaje piva na turniru, posluživat će pivo unutar prostora za navijače s ulaznicama koje okružuju svaki stadion, ali ne na tribinama stadiona ili u dvorani.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo prvo je koje se održava u muslimanskoj zemlji sa strogom kontrolom alkohola. “Piva će biti kada se otvore vrata, a to je tri sata prije početka utakmice. Tko god želi popiti pivo, moći će. A onda i kada izađe sa stadiona sat vremena nakon posljednjeg zvižduka”, prenosi Reuters izjavu izvora bliskog organizaciji SP-a.

“Osim toga, Budweiseru će biti dopušteno posluživanje piva u dijelu glavne FIFA-ine navijačke zone u središtu Dohe od 18:30 do 1 sat iza ponoći i to svaki dan tijekom turnira, koji počinje 20. studenog”, rekao je izvor.

Na prethodnim svjetskim prvenstvima pivo se u fan zonama točilo cijeli dan. Odluka o tome gdje će se i kada pivo prodavati navijačima sada je finalizirana, ali još se raspravlja o cijeni koju će navijači plaćati ​​za pivo. U grupnoj fazi turnira svaki dan su na rasporedu četiri utakmice, a najranija utakmica počinje u 13 sati.

Zasad nije jasno kako će Katar riješiti problem prodaje piva prije 13 sati. Wales i Iran igraju u petak 25. studenog, kada će se većina muslimana u Kataru okupiti u džamijama na tjednoj zajedničkoj molitvi. Katar trenutno zahtijeva da većina trgovina i restorana u zemlji bude zatvorena tijekom molitve petkom.

Posjetitelji ne mogu unijeti alkohol u Katar, čak ni ako ga kupe u zračnoj luci, a ne mogu kupiti alkohol ni u jedinoj prodavaonici pića u zemlji, na periferiji Dohe. Ondje mogu kupovati samo strani državljani s dozvolama, i to za kućnu potrošnju.

Posjetitelji mogu piti u nekoliko desetaka licenciranih hotela i klubova, gdje krigla piva košta 18 dolara (135 kuna). “Budweiser će prodavati svoje bezalkoholno pivo Budweiser Zero na stadionima i tribinama tijekom utakmica i na drugim mjestima za navijače”, dodao je neimenovani izvor blizak organizaciji SP-a.

Za analizu utakmice Milan – Inter kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak