STIGLA POTVRDA: Suci dobro pogurali Hajduk u posljednja dva kola…

FOTO:

Hrvatski prvak iz 2005. godine godine Hajduk Split podigao se dolaskom talijanskog trenera Paola Tramezzanija. No, posljednje dvije utakmice bodove donose i sudačke pogreške.

Naime, sve je to potvrdio sudački ekspert Mario Strahonja u analizi posljednjih utakmica Splićana. Posebnu pažnju posvetio je golu Hajduka za 2:2 protiv Slaven Belupa i pobjedničkom golu Hajduka protiv Istre.

“Bio je prekršaj na Bosančiću i do kornera uopće nije trebalo ni doći”, rekao je Strahonja za situaciju koja je prethodila pobjedničkom golu Hajduka protiv Istre. Kačaniklić je u šesnaestercu povukao igrača Istre pa je ovaj loptu izbio u korner nakon kojeg je Simić zabio gol, a sudac to povlačenje nije sankcionirao. Doduše, ni Bosančić nije tražio prekršaj.

“Nedostatak reakcije igrača Istre je možda i obmanuo suca”, rekao je Strahonja pa dodao da je teško procijeniti je li pogodak Hajduka za pobjedu regularan:

“Teško je procijeniti, lopta je prešla gol-liniju i pomoćnik je sjajno reagirao. Međutim, čini se da je Vušković igrao rukom, ali teško je reći je li zbog toga lopta promijenila smjer. VAR soba je morala uočiti nepravilnosti ako ih je bilo.”

Što se tiče gola Hajduka za 2:2 protiv Belupa koji je zabio Umut, postoje dva problema. Prvi je da je Umut u trenutku izvođenja stajao u živom zidu Slavena, a trebao bi biti udaljen barem jedan metar. Drugi problem je što se jedan od igrača Istre tek vraćao u igru tijekom izvođenja slobodnog udarca nakon kojeg je pao gol, ali nije jasno je li se vraćao s dozvolom suca ili bez nje.

Kako god, slobodni udarac je trebao biti ponovljen, ali ne radi se o očitoj pogrešci pa se VAR soba nije uključila.

Komentari

komentara

« Povratak