Stigle kazne klubovima za 5. kolo HNL-a. Najveću će platiti Dinamo

FOTO:

Disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluke o kaznama za utakmice 5. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Kažnjena su tri kluba, Dinamo, Hajduk i Rijeka, a najveću kaznu među njima dobio je zagrebački klub. “GNK Dinamo kažnjen je s 10.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo – Hajduk”, navodi se u obrazloženju i pojašnjava:

“Na sjevernoj tribini gdje je bila smještena navijačka skupina BBB u 63. minuti zapaljene su dvije baklje, od koji je jedna bačena na tartan stazu, u 65. minuti dvije dimne kutije, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, od 76. do 80. minute zapaljeno je šest baklji i sedam dimnih kutija, od kojih je jedna dimna kutija bačena na tartan stazu, a jedna baklja u teren za igru, zbog čega je došlo do prekida igre u trajanju od 30 sekundi.”

“Na južnoj tribini gdje je bila smještena navijačka skupina Torcida u 29. minuti zapaljena je jedna baklja, u 71. minuti zapaljeno je deset baklji, od koji je šest bačeno na tartan stazu te u 74. minuti jedna baklja koja je bačena na tartan stazu.”

Što se Hajduka tiče, on je kažnjen sa “6000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo – Hajduk”. “HNK Rijeka kažnjen je s 5000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Rijeka – Slaven Belupo. Na sjevernoj tribini gdje su smješteni domaći navijači zapaljeno je sedam dimno-zapaljivih naprava koje nisu ubacivane oko terena i u teren za igru”, zaključuje se.

Komentari

komentara

« Povratak