STIGLE NOVE VIJESTI: U olupini aviona Emiliana Sale pronašli tijelo!

FOTO:

U avionu koji je u nedjelju ujutro lociran na dnu Engleskog kanala pronađeno je ljudsko tijelo, javlja AFP.

Privatni istražitelji koje je unajmila obitelj Emiliana Sale u nedjelju su s dva broda locirali ostatke zrakoplova.

Fotografije olupine koja se nalazi na dnu mora objavio je AAIB, uz informaciju da je pronađeno i jedno tijelo koje pripada ili Emilianu Sali ili pilotu Daveu Ibbotsonu.

Tijelo se nalazi na sjedalu ili ispod olupine, ali još uvijek nije identificirano. Uočeno je zahvaljujući malenoj podmornici (ROV) koja je imala HD kameru.

-Tragično, na videosnimci ROV-a, među olupinama se vidi jedno tijelo. AAIB sada razmatra sljedeći korak u dogovoru s obiteljima putnika i pilota te policijom – rekao je glasnogovornik AAIB-a.

Izvlačenje potopljenog aviona koje se trebalo dogoditi danas odgođeno je zbog lošeg vremena, a odgoda bi ovisno o vremenskim neprilikama moglo potrajati danima.

Privatne istražitelje financirala obitelj i nogometaši

Emiliano Sala bio je u avionu koji je nestao s radara 21. siječnja u Engleskom kanalu. S njim je bio još pilot Dave Ibbotson. Sala se uputio u Cardiff za koji je tada tek potpisao u transferu vrijednom 17 milijuna eura, no tamo nikada nije došao.

Potraga za nestalim zrakoplovom obustavljena je nakon tri dana jer spasitelji nisu našli nikakve tragove koji dokazuju da su Sala i pilot živi te su šanse da su preživjeli proglasili ravnima nuli.

Ta vijest ujedinila je brojne nogometaše. Među njima su bili i Leo Messi, Gonzalo Higuain, N’Golo Kante, Kylian Mbappé, Vaha Halilhodžić koji su uputili obitelji poruku podrške i poslali apel spasilačkim službama da nastave s potragom. Mnogi sportaši su uplatili novac kako bi se potraga nastavila, a na kraju su uspjeli sa svojom akcijom.

– Sve dok postoje mogućnost i nada, molimo vas da ne prestanete tražiti Emilijana. Obitelji i prijateljima šaljem podršku, budite snažni – napisao je Messi.

Za privatnu potragu su skupili oko 300 tisuća eura. Najprije su pronađena sjedala iz aviona, a četiri dana kasnije i avion, ali s lošim vijestima.

Oglasio se Salin otac nakon što je pronađen nestali avion: “Ne mogu vjerovati…”

Komentari

komentara

« Povratak