STIGLI SU SLUŽBENI SASTAVI: Evo kako će Hrvatska izgledati protiv Albanije!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u 15:00 igra susret drugog kola Europskog prvenstva protiv Albanije.

“Hrvatska nogometna reprezentacija u Hamburgu protiv Albanije igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, uoči koje će još jednom zaživjeti poznata sintagma i, odnedavno, ime navijačke himne Vatrenih “Najbolja kad je najteže”.Ovaj put u kontekstu poraza od Španjolske na otvaranju europske smotre, a uoči važne druge utakmice o ishodu koje ovise daljnje ambicije u Njemačkoj najboljih nogometaša koje Hrvatska ima.

A oni doista jesu najbolji. I kad ne pobjeđuju. I kad ih prerano otpisuju. I kad im traže mane. I kad ih učestalo podcjenjuju. Najbolji su jer su nas za sva vremena zadužili svojim epohalnim rezultatskih dostignućima. Zbog kojih je Hrvatska već izvjesno vrijeme svjetska nogometna velesila. Zbog kojih njihovi protivnici obilato zaziru. I ne mogu mirno spavati. Samo… Nije uvijek sve ni u rezultatu.

Najbolji su jer pomiču granice. Najbolji su jer okupljaju. Najbolji su jer ujedinjuju. Najbolji su jer ne saginju glavu. Najbolji su jer vjeruju. Najbolji su jer ne kalkuliraju. Najbolji su jer stoje čvrsto na zemlji.

Najbolji su jer su predani i ozbiljni. Najbolji su jer će žrtvovati sve za sveti dres i grb. Najbolji su jer će jednakim žarom za Hrvatsku igrati prijateljske i utakmice od najvećeg rezultatskog značaja. Najbolji su jer će skupiti glave kad svi misle da su potonuli. Najbolji su! I kad je najteže… Sretno, Vatreni!” piše na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

HRVATSKA: Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Petković, Kramarić

Albanija: Strakosha – Hysaj, Ismajli, Ajeti, Mitaj – Asllani, Ramadani, Laci – Asani, Broja, Bajrami

Komentari

komentara

« Povratak