ŠTIMAC SE PRISJETIO ŠKOTSKE: “To ipak nije opravdanje za poraz…”

FOTO:

Izabranici Zlatka Dalića prošli tjedan doznali su trećeg protivnika na Euru, i to će biti Škotska, koja je nakon boljeg izvođenja jedanesteraca prošla Srbiju usred Beograda.

Zanimljivo kako Hrvatska seniorska reprezentacija nikad nije upisala pobjedu protiv Škotske.  Hrvatsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Igor je dao zanimljiv intervju za SN započevši već poznatim riječima: “A što mogu kazati o Škotskoj nego da mi je njihova reprezentacija ostala u lošem sjećanju”, govori Štimac koji se potom prisjetio kako je to izgledalo prije sedam godina:

“Startali smo sjajno u kvalifikacijama, zabilježili pet pobjeda, jednu odigrali neodlučeno u gostima s Belgijcima i onda se dogodio taj kiks na Maksimiru. Sjećam se da nije igrao Luka Modrić, zatim ni Ćorluka, ni Lovren, ali to ipak nije opravdanje za poraz. Stvari su jednostavne, u slučaju da protiv Škotske ne uđeš u najmanju ruku s istom energijom i agresijom kao što je Škoti imaju, onda se dogode negativni rezultati. Mi smo u Zagrebu, ustvari, pobijedili sami sebe, dali su nam gol uz asistenciju, naravno nehotičnu, Darija Srne…”. Igor je uvjeren kako će Hrvatska doći do pobjede:

“Ova sezona je teška zbog pandemije covida-19, ali vjerujem da će na proljeće situacija biti bolja. Najvažnije je da ne bude ozljeda, u tom slučaju uvjeren sam da će Zlatko Dalić s našim igračima ostvariti tu željenu pobjedu. Dalić bi trebao imati vremena da igrače, uoči odlaska na Otok, najprije odmori, osvježi ih, pa da onda prođemo u drugu rundu. To našoj, mogu kazati, mojoj reprezentaciji želim od srca.”

 

Komentari

komentara

« Povratak