Stiže nova Liga prvaka: UEFA potvrdila velike promjene!

FOTO: UEFA

Uefa je jučer na sjednici Izvršnog odbora potvrdila kako će doći do novih promjena u Ligi prvaka koje kreću od 2018. godine. Engleska, španjolska, talijanska i njemačka liga u novom formatu imat će čak po četiri predstavnika u najjačem klupskom natjecanju.

Nova Liga prvaka

Najbolje četiri momčadi iz tih liga dobit će izravni plasman u Ligu prvaka, a u povijest odlazi termin utakmica od 20.45 sati. Po novom igrat će se dvije utakmice utorkom i srijedom i to od 19 sati, a ostalih šest utakmica bit će na rasporedu od 21 sat.

Kako bi povećali gledanost, a i zaradili od televizijskih prava, prvaci klubova iz manjih zemalja će, ako ispadnu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, nastaviti borbu za Europsku ligu u takozvanom “putu prvaka”, bez ozbira u kojem pretkolu ispali.

Sve je jasnije kako se Uefa okrenula bogatim klubovima te želi od Lige prvaka stvoriti natjecanje samo za one s dubokim džepom. Ovo je, dakle, pravi šamar slabijima i siromašnijima. UEFA je ovim izašla u susret jakim klubovima koji su prijetili da će napraviti SUPERLIGU.

Ostali klubovi? Za njih će Liga prvaka ostati nemoguća misija.

Komentari

komentara

« Povratak