STIŽU PRVE REAKCIJE IZ HRVATSKOG TABORA: Znamo igrati samo na pobjedu!

FOTO:

Hrvatska je upisala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Vatreni su slavili protiv Kanade rezultatom 4:1.

Lakše se diše

Hrvatska je pobjedom nad Kanadom došla do tri boda i tako skočila na prvo mjesto skupine F. Dva gola dao je Andrej Kramarić, a po jedan Marko Livaja i Lovro Majer.

Pred kamere je izašao Ivan Perišić:

„Vidjeli smo pravu Hrvatsku. Morali smo biti puno bolji s loptom nego protiv Maroka, tada smo se više fokusirali na obranu zbog njihove kontre, ali to nismo bili mi. Mi se moramo nametnuti kao danas, iako smo loše ušli na početku. Poslije smo se vratili dominirali i zasluženo pobijedili. 

Sada se lakše diše, pogotovo nakon prvog gola i prve pobjede. Tri boda daju snagu i vjetar u leđa. U zadnjoj utakmici ne smiejmo izgubiti i ići ćemo na pobjedu jer drugačije ne znamo. Nećemo razmišljati o gol-razlici, ići ćemo na pobjedu, igrati našu igru. Igramo u isto vrijeme i slušat ćemo rezultat iz druge utakmice. Moramo biti pametni, ali nema straha jer kad igramo ovako stvarno smo dobri.”

I mladi Joško Gvardiol dao je svoje viđenje teške utakmice protiv Kanade:

„Teško je krenuti nakon ovakvog početka. Desio se rani gol i najgore je kad tako kreneš u utakmicu. Nakon toga smo se vratili u igru i pokušali držati ritam što je teško raditi 90 minuta, ali priveli smo utakmicu kraju. Znamo koliko je Kanada kvalitetna ekipa. Naravno da su imali prilike, ali kad smo kompaktni i kad imamo Livija na golu sve je puno lakše.

Ovo nam znači za samopuzdanje, ali pritiska što se mene tiče nije bilo. Vjerujem u našu kvalitetu, pravi smo kad je najteže i sada se spremamo za zadnju utakmicu. Nije me iznenadila pobjeda Maroka jer smo već vidjeli da su dobri. Protiv Belgije idemo na tri boda.”

Dejan Lovren nije skrivao zadovoljstvo:

„Posebna je večer. Definitivno. Ajmo reći olakšanje. Bio je veliki pritisak. Ova tri boda su bitna za daljni tijek grupe. Osim prvih pet minuta sve ostalo smo fantastično odradili. Na početku smo zaspali, nismo bili fokusirani, ali možda nam je to i trebalo, poslije smo se probudili. Greška je što nismo bili fokusirani od početka. Promijenili smo tijek igre i i razgovorali na poluvremenu. Zaključili da ja i Joško moramo biti više, na kraju je ispalo fenomenalno. Svi su rekli da je Maroko lak protivnik, ali ne bih rekao, danas su to pokazali protiv Belgije. Sada je na nama da odradimo posao protiv Belgije, neće biti lako, ali imamo motiva i povoda za dalje.”

Jedan od heroja Vatrenih bio je Andrej Kramarić:

„Sve ste rekli, ovo je bila sjajna večer. Prvih pet minuta je bilo teško, ali pokazali što Hrvatska uvijek pokaže. Fokus i psihičku snagu. Vratili smo se, okrenuli utakmicu i dominantno pobijedili. Ne trebamo previše slaviti. Znamo kakvo je stanje u grupi, zadnja utakmica odlučuje i nadam se prolazu. Bila je posebna večer za mene i ekipu. Ne daješ dva gola na SP-u svaki dan. Hvala svima na podršci, ovo je san snova.”

Komentari

komentara

« Povratak