ŠTO ĆE DINAMO NAPRAVITI? RB Leipzig se javio se posebnom ponudom!

FOTO:

Sjajni hrvatski branič, Joško Gvardiol, je u ljeto 2021. godine prešao iz Dinama u RB Leipzig za 18. 8 milijuna eura. No, u tom transferu je ubačen dogovor kako će Dinamu pripasti 20 posto zarade od Gvardiolove iduće prodaje.

Već mjesecima slušamo transfer špekulacije oko Gvardiola pa se tako barata strašnim ciframa poput 100 milijuna eura, pa čak i više. Npr, ako bi RB Leipzig prodao Gvardiola za 120 milijuna eura, onda bi 20 milijuna eura pripalo klubu iz Maksimira.

Ipak, njemački klub pokušat će u narednim danima poništiti tu klauzulu. Naime, vodeći hrvatski mediji pišu kako Nijemci žele otkupiti bonus. Točnije, Leipzig bi ekspresno uplatio Dinamu novac, a hrvatski prvak ne bi morao čekati Gvardiolovu prodaju kako bi zaradio.

Navodno bi Leipzig Dinamu uplatio pet milijuna eura i tako sebi omogućio stopostotnu zaradu od sljedećeg Gvardiolovog transfera. Ostaje vidjeti hoće li Dinamo prihvatiti ovu ponudu.

Ovakav način poslovanja već je viđen u nogometnom svijetu, ali ostaje za vidjeti hoće li Dinamo uopće prihvatiti tako nešto…

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak