ŠTO KAŽETE? Kanadski izbornik poslao zanimljivu poruku Kanađanima

FOTO:

Hrvatska reprezentacija doznala je jučer protivnike na Svjetskom prvenstvu. Momčad Zlatka Dalića izvučena je u skupinu F s Belgijom, Marokom i Kanadom, a ako prođe skupinu, križat će se s onom u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan te pobjednik interkontinentalnih kvalifikacija.

Kanada će tek drugi put u svojoj povijesti igrati na Svjetskom prvenstvu. Ta reprezentacija prvi i jedini put je na SP-u bila 1986. godine kad je u skupini s SSSR-om, Francuskom i Mađarskom završila natjecanje bez boda i bez ijednog zabijenoga gola.

“Kad sam preuzeo reprezentaciju, igračima sam na prvom sastanku rekao da će oni biti ti koji će zabiti prvi povijesni gol za Kanadu na SP-u, koji će završiti utakmicu bez primljenoga gola i koji će proći skupinu u Kataru”, rekao je kanadski izbornik John Herdman, inače Englez, u gostovanju na televiziji TSN pa nastavio:

“Govorio sam im da će svaka utakmica u kvalifikacijama biti priprema za ono što nas čeka u Kataru. Nismo mi naivni da mislimo da ćemo izaći na teren protiv Belgije i raditi što nam padne na pamet. Bit ćemo pametni, ali ne uplašeni. Nama je ovo Svjetsko prvenstvo baza za 2026., kad će Kanada biti domaćin. Da bi znao igrati na takvom turniru, moraš ga osjetiti. No mi u Katar ne idemo sudjelovati.”

“Moj suradnik Jason de Vos boravio je u Hrvatskoj nakon što su igrali finale 2018. godine i pratio je kako rade s igračima. Osobno sam bio u Hrvatskoj dulje vrijeme jer je moj sin trenirao u jednom od njihovih klubova. Slušao sam ih i gledao što rade i jako puno sam naučio. Ta mala zemlja pokazala je što je sve moguće na ovakvim turnirima. Tako i mi moramo razmišljati”, rekao je Herdman i dodao:

“Došlo je vrijeme da Kanađani spreme svoje talijanske i hrvatske dresove u ormare i navuku naš crveni dres te bodre svoju reprezentaciju. Ne mogu vam ni opisati kako sam se osjećao kad sam vidio naše ime u ždrijebu Svjetskog prvenstva i svi na to trebaju biti ponosni.”

TO SE ZOVE POJAČANJE: HAJDUK SPLIT DOGOVORIO DOLAZAK HRVATSKOG REPREZENTATIVCA!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak