ŠTO KAŽETE NA OVO? Europsko prvenstvo će se igrati u jednoj zemlji!?

FOTO:

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge otkrio je da bi se Europsko nogometno prvenstvo ove godine moglo igrati u jednoj umjesto u 12 zemalja kako je bilo planirano.

Europsko prvenstvo se trebalo igrati prošlog ljeta u 12 europskih zemalja, ali je zbog koronavirusa odgođeno za ovu godinu. Plan je bio da se prvenstvo igra u 12 gradova u 12 zemalja, ali u Uefi razmatraju opciju da se zbog koronavirusa odigra u jednoj zemlji.

“Ne smijemo zaboraviti da je ideja o prvenstvu u 12 zemalja stigla prije koronavirusa. U to vrijeme je želja bila da se nogomet prikaže u cijeloj Europi. Ali znam da predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, koji je vrlo pažljiv zbog koronavirusa, razmišlja o tome da bi možda više smisla bilo kad bi se prvenstvo igralo u jednoj zemlji. Naravno, to bi se održavalo uz poštivanje higijenskih propisa”, kazao je Rummenigge za Münchner Merkur/TZ.

Prošlog tjedna je stigla informacija da Uefa ne razmatra opciju o otkazivanju Europskog prvenstva jer to bi imalo ogromne financijske posljedice.

Početak prvenstva planiran je 11. lipnja, a kraj 11. srpnja. Na njemu će igrati 24 reprezentacije smještene u šest skupina. Hrvatska će igrati u skupini D s Engleskom, Škotskom i Češkom, a planirano je da utakmice igra u Londonu i Glasgowu.

Komentari

komentara

« Povratak