ŠTO KAŽETE NA OVO? Evo koji će broj nositi Mbappe u Real Madridu!

FOTO:

Kylian Mbappe danas je i službeno postao novi igrač Real Madrida. Aktualni europski i španjolski prvak sve je potvrdio putem društvenih mreža te naravno, na službenoj stranici.

Vrlo brzo u medijima smo mogli vidjeti koliko će sjajni francuski napadač zarađivati. Potpisao je ugovor na pet godina, a zarađivat će 15 milijuna eura godišnje. Osim toga, dobio je 100 milijuna eura bonusa koji će mu biti isplaćeni kroz godine ugovora, dakle po 20 milijuna eura godišnje.

Uz sve to, ima i 80% vlasništva na svoja “prava na ime” od kojih se očekuje da će zarađivati također oko 15 milijuna eura godišnje. Kad se sve zbroji, dolazi se do brojke od 50 milijuna eura godišnje zarade.

Isto tako, u medijima se također mogli pronaći koji broj će nositi Kylian Mbappe. Iako se pisalo da će dobiti ‘desetku’, taj film ipak nećemo gledati. Ugledni Le Parisien navodi kako će Mbappé sljedeće sezone nositi kultnu madridsku “devetku”. Broj kojeg inače asociramo s pozicijom središnjeg napadača ostao je neiskorišten ove sezone nakon odlaska Karima Benzeme, te se čekalo sljedeće veliko pojačanje u napadu koje bi preuzelo navedeni dres.

Ipak, Francuzi pišu kako “devetka” nije bila Mbappéov omiljen izbor, sljedeća po redu nakon “sedmice” bila Modrićeva “desetka”. Od 2018. godine Mbappé je u PSG-u nosio broj sedam, dok je od iste godine u francuskoj reprezentaciji nosio broj deset. “Sedmica” je dugoročno zauzeta u rukama Viniciusa Juniora, dok će “desetka” postati slobodna tek sljedeće ljeto, kada se očekuje da će hrvatski maestro napustiti klub.

Ovakvim raspletom situacije povlači se paralela s dolaskom Cristiana Ronalda u Kraljevski klub, on je u prvoj sezoni u bijelom dresu također nosio broj devet, prije nego što je nadolazeće sezone postao kultni “CR7”.

Komentari

komentara

« Povratak