ŠTO KAŽETE NA OVO? FIFA UVODI REVOLUCIONARNU PROMJENU VEĆ ZA SP U KATARU

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Svjetsko prvenstvo u Kataru će po mnogočemu biti jedinstveno. Po prvi puta u povijesti će biti korištena tehnologija za detekciju zaleđa koja to radi puno brže od VAR-a, a umjesto na ljeto će se igrati na jesen. Osim toga, postoji mogućnost da vidimo još jednu veliku promjenu koja bi mogla uzdrmati nogomet.

Talijanski Corriere dello Sport piše kako bi utakmice u Kataru trebale trajati puno duže od predviđenih 90 minuta. Krivac za to je tako zvano “mrtvo vrijeme” koje se nakupi tijekom susreta, odnosno vrijeme u kojem nema aktivne igre.

Istraživanja su pokazala da od 90 minuta koliko traje jedan susret, aktivne igre ima tek 54.61 minuta što je nogometne čelnike navelo da razmisle o promjeni. FIFA bi tako htjela već na SP-u uvesti pravilo da se utakmice produže najmanje 10 minuta kako bi se nadoknadilo “ukradeno vrijeme”.

Razlog za ovu odluku je i pravilo da svaka ekipa ima po pet zamjena na čemu se gubi dosta vremena za igru. Drugi je i to da sponzorima odgovara da utakmice traju što duže. Kako bi se izbjegle i zavrzlame s koronavirusom, FIFA dozvoljava i da reprezentacije na turnir vode 26 igrača.

Podsjećamo, Hrvatska je u skupini F u kojoj su i Belgija, Maroko i Kanada. Spektakl u Kataru će trajati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. godine, a igrat će se na osam novoizgrađenih stadiona.

TO SE ZOVE POJAČANJE: HAJDUK SPLIT DOGOVORIO DOLAZAK HRVATSKOG REPREZENTATIVCA!

Sportske novosti

Komentari

komentara

« Povratak