ŠTO KAŽETE NA OVO? Hrvatska će u sve tri utakmice grupne faze igrati u ovom dresu!

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska reprezentacija posljednjih je godina najčešće utakmice igrala u rezervnim, crnim ili plavim, garniturama dresova.

Tako je, primjerice, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji odigrala samo dvije utakmice u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima – otvaranje protiv Nigerije i finale protiv Francuske. Na prošlogodišnjem Euru u crveno-bijelom dresu igrala je samo protiv Škotske.

Ipak, u Kataru će situacija biti drugačija. Novom prvom garniturom dresova hrvatske reprezentacije dominira bijela boja pa se u njoj, za razliku od prijašnjih godina, može igrati protiv ekipa koje nastupaju u crvenom dresu – što je slučaj i s Marokom i s Kanadom i s Belgijom. Hrvatska će tako u prepoznatljivim dresovima zaigrati u sve tri utakmice, potvrdio je i HNS-ov glasnogovornik Tomislav Pacak.

I dok će mnoge ova vijest sigurno razveseliti, statistika pokazuje da Hrvatska na svjetskim prvenstvima ostvaruje znatno lošije rezultate u domaćem dresu. U njemu ima tek pet pobjeda iz 14 ogleda, dok u gostujućem ima osam pobjeda (računajući i penale) u devet utakmica – jedini poraz bio je od Ekvadora 2002. godine.

Raspored hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu:

23.11. Maroko – Hrvatska 11:00 (srijeda)
27.11. Hrvatska – Kanada 17:00 (nedjelja)
1.12. Hrvatska – Belgija 16:00 (četvrtak)

Komentari

komentara

« Povratak