ANALIZA: Što se događa s Guardiolom?

FOTO:

Jedan od trenutno najpoznatijih trenera u nogometnom svijetu, Josep, „Pep“ Guardiola iznenadio je nedavnom izjavom kako se njegovoj trenerskoj karijeri bliži kraj.

Brutalno iskreni Pep

U intervju nakon pobjede svojeg Manchester Citya, u zadnjem kolu Premiershipa protiv Burnley-a, katalonski je trener izrazio nezadovoljstvo napretkom koji klub ostvaruje kao i mogućnost napuštanja trenerske karijere, po isteku trogodišnjeg ugovora. Unatoč dobrim igrama i kvalitetnim igračima, Guardiola smatra da City zaostaje 10-ak godina iza svog gradskog rivala Uniteda. Ta razlika se može smanjiti samo konstantnim sudjelovanjem u Ligi Prvaka, smatra Guardiola. Također, istaknuo je i kako on sigurno nije jedan od onih trenera koji će baviti ovim poslom sa 60 ili 65 godina.

Puno trofeja

Podsjetimo, 45-ogodišnji Gardiola trenersku je karijeru započeo u Barceloninoj B momčadi 2007. nakon čega je nizao samo uspjehe s prvom momčadi osvojivši tri naslova prvaka Španjolske i dva naslova pobjednika Lige prvaka. Od 2013. Španjolac je Barceloninu klupu zamijenio klupom Bayern Münchena s kojim je, između ostaloga, osvojio tri uzastopna naslova njemačkog prvaka. U ljeto 2016. Guardiola dolazi u Manchester City s kojim trenutno zauzima treće mjesto Premier lige. Sveukupno, Pep je u svojoj trenerskoj karijeri osvojio 22 trofeja što ga stavlja u sam vrh nogometnih trenera svijeta.

Britanski su se mediji odmah raspisali o mogućim razlozima Guardioline rezigniranosti. Kao moguće razloge naveli su Pepovo evidentno nezadovoljstvo načinom na koji se suci odnose prema Cityu, promjenjivost efikasnosti momčadi, ali i nedisciplina pojedinih igrača (Fernandinho u šest odigranih utakmica zaradio tri crvena kartona!). Također, mediji nagađaju da bi velika očekivanja i pritisak uprave mogli biti uzrok glavobolje katalonskog stratega.

Kako god bilo, nadajmo se da je Pepa pogodila samo „siječanjska depresija“ i da će promijeniti svoju odluku.

https://www.youtube.com/watch?v=9eajVUNs_Wo

 

Komentari

komentara

« Povratak