Stoti nastup mu neće ostati u lijepom sjećanju: Rakitić otkrio tko ga je najviše razočarao u utakmici protiv Španjolske!

FOTO:

Hrvatska je reprezentacija nakon nebeskih visina dosegnutih u Rusiji, doživjela debakl u prvom kolu Lige nacija protiv Španjolske. Jedan od reprezentativaca, Ivan Rakitić, za Sportske novosti je otvorio dušu.

Razočaran sam, krivo mi je

Hrvatski reprezentativci, nakon teškog poraza od Španjolske, nisu imali puno vremena za odmor. Ivan Rakitić, koji je upravo na utakmici sa Španjolskom upisao svoj jubilarni stoti nastup za Vatrene, već se u srijedu vratio u Barcelonu. Poraz od Španjolske, 6-0, Ivana je šokirao.

„Šok, naravno da je šok, jer šok je kad god izgubim utakmicu, ne volim gubiti nikad ništa. Šteta je što se to dogodilo, naravno da sam razočaran, pogotovo što smo igrali jako, baš jako dobro prvih dvadesetak minuta i bili puno bliži golu. Krivo mi je jer to čini razliku između velike reprezentacije i ostalih, kad oni takoreći iz tri šuta zabiju tri gola, a pogoci su stvarno bili fantastični. Kad im krene, strašno je teško, ne bih rekao da smo mi u tim situacijama napravili nešto loše, nego se jednostavno njima posložilo, a u takvim prilikama nikome ne bi bilo lako!“, kazao je Rakitić te nastavio:

„Prije svega, igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Kad se njima otvori, teško ih je zadržati. I onda u drugom poluvremenu spustiš glavu. Ipak smo probali još se boriti, koliko smo mogli, ali nije išlo. U jednom se času moraš pomiriti da nije tvoj dan.“

Na pitanje kako se osjećao na terenu, Rakitić je iskreno odgovorio:

„Na početku je osjećaj bio jako dobar, imali smo i dugo posjed, dobro izlazili na njihovu polovicu, napravili šanse, ali kasnije sam, naravno, bio razočaran. Razočarao sam se u svemu, prije svega sam razočaran bio sam sa sobom, potom i sa svima nama. Nismo to predviđali, ali ne moramo sada razbijati glavu i razmišljati previše o tome. Treba ovo zaboraviti, sve ostaviti u prošlosti, a dakako naučiti što se treba naučiti. Jako je puno pouka koje možemo izvući iz ovoga.“

Izaći ćemo iz ovoga

Na terenu je bilo očito kako je izostanak nekih igrača nenadoknadiv.

„To je poznato i nije jednostavno nadoknaditi igrače kojih nema. Treba malo vremena. Polako. Nemojmo sada razmišljati da je ovo bilo pravo lice nove Hrvatske, da ćemo odsad biti takvi, kamoli da nam je u Rusiji finale poklonjeno. Mi smo ga sami zaradili, izboriti, zaslužili, a tako ćemo izaći i iz ovoga.“, objasnio je Raketa te zaključio:

„Moramo biti optimisti, vjerovati u Hrvatsku, samo nas to može vratiti pobjedama protiv velikih suparnika. Nadam se da ćemo svi zajedno imati vjeru u snagu i pripremiti se za ono što dolazi!“

STIŽE MLADI VAL: Zlatko Dalić će u kvalifikacije za Euro s pet mladih igrača!

Komentari

komentara

« Povratak