STRAŠAN IZNOS: Evo za koliko novca se igra u završnici Lige nacija!

FOTO:

Velikom pobjedom u Beču protiv Austrije (3:1) Hrvatska je osvojila skupinu Lige nacija i izborila plasman na Final Four. Dosad su odigrane dvije pune sezone Lige nacija, a prvaci su, barem kada je riječ o elitnoj skupini, bili Portugal i Francuska. Na završnicu putuje pobjednik svake od četiriju skupina iz A kategorije Lige nacija.

Hrvatska, Portugal/Španjolska, Mađarska/Italija i Nizozemska

Portugal je vodeća momčad skupine 2, a u zadnjem kolu pred svojim navijačima mora osvojiti barem bod za plasman na Final Four. Mađarska senzacionalno vodi u skupini 3, a prvo mjesto branit će u izravnom okršaju s Talijanima. I Mađarima je dovoljan bod u Budimpešti. Iz skupine 4 prošla je Nizozemska.

Hrvatska će suparnika na Final Fouru doznati putem ždrijeba. Završnica će se igrati između 14. i 18. lipnja, a format je takav da se igraju dvije polufinalne, jedna finalna utakmica te susret za treće mjesto, sve po nokaut-sustavu.

Ždrijeb je u potpunosti otvoren. Uvjet je da zemlja domaćin posjeduje barem dva stadiona iz četvrte kategorije stadiona, s kapacitetom od barem 30 tisuća gledatelja. Idealno, stadioni bi se trebali nalaziti u istom gradu ili biti udaljeni maksimalno 150 kilometara. Zasad je interes za domaćinstvom iskazala Nizozemska.

Pobjedniku 14 milijuna eura

Hrvatska je osiguranim ostankom u Ligi nacija osvojila nešto manje od dva i pol milijuna eura. Osvajanjem turnira dobila bi 14 milijuna eura. Samo za usporedbu, za srebro u Rusiji HNS je dobio oko 29 milijuna eura.

Osim bogate novčane nagrade i prestiža, osvajanje Lige nacija povlači i veliki sportski motiv. Naime, takav uspjeh bi reprezentaciji uvelike olakšao plasman na sljedeće Europsko prvenstvo, koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

BOMBA IZ SUSJEDSTVA: MATJAŽ KEK SE VRAĆA U HRVATSKU!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak