STRAŠAN RAST: Livaja je došao u Hajduk težak 3 milijuna eura, a evo koliko sada vrijedi!

FOTO:

Transfermarkt, referentni portal za procjenu tržišne vrijednosti nogometaša, ažurirao je valoriziranje i ono pokazuje da je iza Hajduka i u tom segmentu jako uspješna sezona. Prije godinu dana Hajdukova momčad vrijedila je 38 milijuna eura, a sada joj je vrijednost 44.48 milijuna eura, što je povijesni rekord.

Hajdukovom skoku za anale najviše su doprinijela trojica igrača. Marko Livaja, Filip Krovinović i Lukas Grgić povijesno su podigli Hajduk na terenu te na tržištu.

Livaja (28) je u Hajduk došao u veljači prošle godine iz AEK-a bez odštete, a Transfermarkt ga je tada procjenjivao na 3 milijuna eura. Livaja ni godinu i pol kasnije vrijedi 7.5 milijuna eura. Tako je skokom od fantastičnih 150 posto ostvario najveću tržišnu vrijednost u karijeri.

Krovinović (26) je prošlog ljeta u Hajduk došao uz odštetu od 1.5 milijuna eura iz Benfice, također procijenjen na 3 milijuna eura. Godinu dana kasnije vrijednost mu je narasla za čak 70 posto, pa sada teži 5 milijuna eura i drugi je najskuplji igrač Hajduka. Ovo mu nije rekordna vrijednost karijere. Nju je ostvario prije tri godine u Benfici, kada je bio procijenjen na 7 milijuna eura.

Treći najskuplji igrač Hajduka prema Transfermarktu je Stipe Biuk. Premda je tinejdžerski (19) krilni napadač prošle sezone stagnirao, zadržao je visoku vrijednost od 4.5 milijuna eura. Četvrto mjesto drži Dario Melnjak, još jedan igrač kojeg je Hajduk doveo bez odštete, koji je za kratko vrijeme sjajnim igrama ostvario veliko povećanje vrijednosti.

Prošlog ljeta Melnjak je došao na Poljud kao igrač bez kluba vrijedan 2 milijuna eura. Nakon odlične sezone u Hajduku vrijednost mu je narasla za 25 posto i sada je procijenjen na 2.5 milijuna eura.

BOMBA OD TRANSFERA: LOVRO MAJER RADI TRANSFER KARIJERE?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak