STRAŠNA CIFRA: Evo koliko je Mino Raiola zaradio kao agent nogometnih superzvijezda

FOTO:

Najpoznatiji svjetski nogometni agent Carmine Raiola, poznatiji kao Mino, preminuo je u subotu, dva dana nakon što su talijanski mediji “unaprijed” objavili netočnu vijest. Kontroverzni 54-godišnjak brinuo se o karijerama brojnih zvijezda, poput Zlatana Ibrahimovića, Erlinga Halanda i Paula Pogbe, a na svim je transferima masno zarađivao.

Samo je na transferu Paula Pogbe 2016. iz Juventusa u Manchester United za osnovicu od 105 milijuna eura sebi u džep spremio 25 milijuna, a neminovni transfer Erlinga Halanda otezao se upravo zbog Raioline goleme provizije koja ga je činila znatno skupljim od 75 milijuna izlazne klauzule.

Radio je na poslovima vrijednima između dva i stotina milijuna eura, a obično je uzimao 10 posto provizije, ali često i pet posto provizije na marketinške ugovore. Prema podacima Forbesa iz 2020. godine, ispregovarao je transfere u vrijednosti većoj od 800 milijuna eura, a od tada je ta cifra još rasla.

Brojni su mediji ovih dana kalkulirali o njegovoj ukupnoj vrijednosti, a prema najrelevantnijim podacima, ona iznosi oko 85 milijuna eura, ali bi sasvim sigurno premašila 100 milijuna da je transfer Erlinga Halanda proveo do kraja.

Komentari

komentara

« Povratak