STRAŠNA KAZNA: HNS Dinamu opalio drakonsku kaznu!

FOTO:

Na stranicama Prve Hrvatske nogometne lige objavljene su kazne za 36. kolo u kojem je odigran veliki derbi između Dinama i Hajduka na Maksimiru. Zagrebački klub je dobio drakonsku kaznu. U nastavku teksta prenosimo priopćenje disciplinskog suca Alana Klakočera.

!GNK Dinamo kažnjen je sa 100.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo – Hajduk. Pripadnici navijačke skupine BBB, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su do 70. minute zapalili ukupno 36 baklji, od kojih je 11 bačeno na tartan stazu.

U 70. minuti počela je bakljada na sjevernoj tribini prilikom koje su bačena dva topovska udara te izuzetno velik broj baklji, najmanje 50, od kojih je najmanje 15 bačeno na tartan stazu i najmanje 11 u teren za igru.

Zbog velikog dima, točan broj nije bilo moguće utvrditi, a zbog svega navedenoga nastupio je prekid igre od 70 do 80. minute. U 101. minuti dogodilo se utrčavanje jednog navijača u teren”, stoji u izvještaju. To je prema dostupnim podacima najteža novčana kazna u povijesti HNL-a.

Nezanemarivi prekid tijekom drugog poluvremena u derbiju Dinama i Hajduka izazvao je požar koji je izbio na sjevernoj tribini Maksimira. Bad Blue Boysi su u jednom trenutku započeli s velikom bakljadom. Jedno od pirotehničkih sredstava zapalilo je ogroman udarni transparent s imenom Dinamove navijačke skupine.

Neki njegovi dijelovi izazvali su požar i na atletskoj stazi ispod sjeverne tribine stadiona u Maksimiru, a ovako je izgorjeli transparent izgledao u sklopu koreografije Bad Blue Boysa uoči početka utakmice:

 

Komentari

komentara

« Povratak