STRAŠNE VIJESTI: Legendarni brazilski nogometaš osuđen na devet godina zatvora!

FOTO:

Tepali su mu da je nasljednik velikog Pelea, ali nije dosegao ni blizu takvu popularnost. Ipak, napravio je veliku karijeru. U pitanju je Robinho!

Omaleni ofenzivac ponikao je u Santosu, baš u klubu gdje je Pele stekao svjetsku slavu. U ljeto 2005. godine napravio je veliki transfer u Real Madrid koji ga je platio 24 milijuna eura. Tri godine poslije transferiran je u Manchester City. Još je igrao za AC Milan, Guangzhou, Atletico Mineiro, Sivasspor te Istanbul Basaksehir.

No, sada se našao u pravoj životnoj katastrofi. Naime, Corriere dello Sport piše kako Robinho mora u zatvor! Nekadašnji as Milana, Reala i Cityja je izgubio i zadnju žalbu u slučaju u kojem je osuđen za silovanje. Čeka ga devet godina zatvora. Robinho se posljednjih godina žalio na više sudova, no na kraju su svi potvrdili presudu.

Osuđen je zbog toga što je 2013. godine s prijateljem Ricardom Falcom silovao 23-godišnjakinju. Robinho je tvrdio da je sve bilo dobrovoljno. Odbijeni su i njegovi dokazi kroz telefonske razgovore i poruke.

Sud Corte di Cassazione u Rimu, koji predstavlja najvišu instancu za žalbe, presudio je protiv Robinha. Nekadašnji reprezentativac Brazila mogao bi se spasiti preko domovine. Brazilski ustav zabranjuje izručenje svojih državljana u druge zemlje. Italija može od Brazila tražiti da u Brazilu odsluži kaznu, no nije vjerojatno da će se to dogoditi.

Karijeru je Robinho završio 2020. godine kao igrač Santosa, koji ga je otpustio nakon teških optužbi koje su se sada i potvrdile.

Komentari

komentara

« Povratak