STRAŠNI PROTIVNICI: Hrvatska se u Kataru priprema za Euro. Igrat će protiv najjačih ekipa na svijetu

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija sudjelovat će na vrlo atraktivnom prijateljskom turniru kojemu će domaćin biti katarska Doha, objavio je HNS.

Na turniru će se natjecati 12 najboljih reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici. Uz svjetske doprvake, reprezentaciju Hrvatske (6. prema Fifi) na turniru će nastupiti svjetska bronca i trenutno vodeća momčad svijeta prema Fifi, Belgija, potom europski prvak Portugal (7.) te Švicarska (12.).

“Poznata je moja želja da Hrvatska prije velikog natjecanja igra jake prijateljske utakmice da vidimo gdje smo i na čemu trebamo raditi pa sam jako zadovoljan što je potvrđen nastup Hrvatske na ovako snažnom turniru. Švicarska i Portugal bit će nam izvrsni testovi uoči Eura jer se radi o odličnim reprezentacijama koje izuzetno poštujemo.

Također, put u Dohu bit će odlična prilika za osnaživanje zajedništva, za jedno dobro druženje nakon skoro pet mjeseci pauze od reprezentativnih okupljanja, čemu se sigurno svi jako radujemo”, izjavio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić, prenosi HNS na službenim stranicama.

Sve četiri ekipe su sudionice Eura 2020., a na Euru 2016. i SP-u 2018. izborile su barem plasman u drugi krug natjecanja te osvojile ukupno tri od pet dostupnih medalja na ta dva natjecanja.

Raspored turnira unaprijed je određen pa će Hrvatska 26. ožujka odmjeriti snage sa Švicarskom (19:30 po lokalnom vremenu), dok će 30. ožujka igrati protiv Portugala (20:30 po lokalnom vremenu).

Hrvatska će tako prvi put zaigrati u Kataru, zemlji koja će krajem 2022. godine ugostiti FIFA Svjetsko prvenstvo, a obje utakmice Hrvatske igrat će se na spektakularnom stadionu Education City.

“Ponosan sam što smo uspjeli postići dogovor o sudjelovanju Hrvatske na ovako prestižnom turniru. Sa sportske strane, osigurali smo izborniku Daliću i reprezentaciji vrhunske protivnike što je bila želja stručnog stožera, a s druge strane, ispregovarali smo značajna financijska sredstva koja će moći biti uložena u daljnji razvoj hrvatskog nogometa”, dodao je o ovome fiktivni predsjednik HNS-a Davor Šuker.

ZASLUŽIO JE: HRVATSKI TRENER, IVAN JURIĆ, OD LJETA PREUZIMA TALIJANSKOG VELIKANA!

Komentari

komentara

« Povratak