STRAVA U ITALIJI: Svinjska glava kao upozorenje upravi…

FOTO:

Vodstvo talijanskog prvoligaša Sampdoria dobilo je zlokobno upozorenje od nepoznatih osoba u subotu kada je odsječena svinjska glava dostavljena u sjedište kluba, koji se bori za ostanak u Seriji A.

Poklon u stilu filma “Kum” pronađen je u kutiji zajedno s porukom upućenom bivšem predsjedniku kluba Massimu Ferreru i sadašnjem dopredsjedniku Antoniju Romeiju u kojoj piše “sljedeće glave bit će vaše”, rekao je glasnogovornik kluba. Na mjesto događaja pozvana je policija, dodao je.

Sampdoria je u priopćenju izrazila “duboki bijes i ogorčenost pred još jednim ozbiljnim činom zastrašivanja”. Prošlog mjeseca, prazan metak dostavljen je u Sampdorijine urede popraćen prijetnjama Ferreru i Edoardu Garroneu, bivšem vlasniku kluba.Ferrero, koji još uvijek kontrolira Sampdoriju putem obiteljskog holdinga, dao je ostavku na svoju poziciju nakon što je uhićen 2021. zbog financijskih optužbi koje nisu povezane s nogometom. Ovaj 71-godišnjak je razbjesnio navijače koji kažu da uništava Sampdorijine financije i odbija prodati klub novim vlasnicima koji su sposobni spasiti ga od financijske i sportske katastrofe.

Momčad sa sjedištem u Genovi trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu tablice s 11 bodova nakon 23 utakmice, osam bodova udaljen zone spasa, dok im kritično nedostaje novca. I druge talijanske momčadi u prošlosti su se suočavale sa sličnim zastrašivanjem.

Sportskom direktoru Palerma 2006. je poslana odsječena kozja glava, dok je 1999. predsjednik Reggine dobio krvavu glavu bika.

Za analizu utakmice Manchester United – Newcastle kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak