STVARA SE MOĆAN KLUB: Osijek pronašao poznato ime za sportskog direktora!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Osijek već neko vrijeme je u potrazi za novim sportskim direktorom, a čini se kako je potraga završena.

Naime, to bi trebao postati 57-godišnji Portugalac Jose Boto koji je prošlog vikenda boravio u Osijeku. Tamo je odradio upoznavanje s budućim suradnicima, a također je palo praćenje na famoznom Instagramu koje mnogi vide kao dokaz početka suradnje.

Boto je osam godina radio u Benfici kao šef skautske službe, a nakon toga je isti posao obavljao u Šahtaru iz Donjecka. Posljednji angažman imao je u grčkom PAOK-u, gdje se zadržao od 2021. do 2023. godine.

Iznimno ga cijeni Fabrizio Romano, najpoznatiji nogometni insajder za transfere. Prošloga ljeta Talijan je napisao:

“Boto zna gdje pronaći sljedeći talent. Dok je bio šef skautinga u Benfici, otkrio je igrače kao što su Angel Di Maria (prodan Real Madridu za 35 milijuna eura), Axel Witsel (prodan Zenitu za 40 milijuna eura), Nemanja Matić (prodan Chelseaju za 25 milijuna eura), David Luiz (prodan u Chelsea za 25 milijuna eura), Jan Oblak (prodan u Atletico Madrid za 16 milijuna eura) ili Ederson (prodan u Manchester City za 40 milijuna eura). 2018. je prešao u Šahtar, a prije rata je potpisao ugovor s igračima kao što su Tetê, Manor Solomon, Dodo…”

Boto bi trebao naslijediti Ivicu Kuleševića, koji je tu dužnost obavljao od odlaska Nenada Bjelice. Portugalac će surađivati s trenerom Zoranom Zekićem, s kojim će slagati momčad za proljetni dio prvenstva. Osijek ima niz igrača na posudbama i klub će na proljeće odlučivati koje će igrače otkupiti, a koje ne.

Komentari

komentara

« Povratak