STVARNO JE „SPECIAL ONE“: Mourinho u Romu donio dvije revolucionarne ideje!

FOTO:

Kao što je već poznato, Jose Mourinho je novi trener Rome. Portugalac je u Rimu dočekan kao prava zvijezda, a i navijači i uprava puno očekuju od njega.

Dvije nove metode

Jose Mourinho pokušat će Romi vratiti stari sjaj. Već je u svojoj prvoj, prijateljskoj utakmici, slavio s 10:0. Osim toga, ono što navijačima daje veliku nadu jest i potpuno novi pristup treninzima, koji koristi „Special One“.

I prije je Mourinho bio poznat po nekonvencionalnim metodama rada i treninga, a noviteti koje je uveo na treninge Rome su sasvim nešto novo.  Naime, pored terena za trening postavljen je ogroman ekran koji služi portugalskom stručnjaku kako bi u realnom vremenu ukazivao na greške igračima. Svrha je lakše postavljanje igrača na njihove pozicije te prepoznavanja gdje bi se trebali nalaziti u pojedinoj fazi igre.

Osim toga, igrače čitavo vrijeme snima dron. Informacije o kretanjima, brzini i pretrčanim kilometrima svih igrača odmah se šalju na Mourinhov tablet. Mou koristi i poseban softver pomoću kojeg se analiziraju greške u igri.

Talijanski mediji pišu kako su ove novotarije izazvale poprilično iznenađenje u Rominoj svlačionici, a Mourinho je po svemu sudeći podigao ljestvicu što se tiče vođenja vježbi i analiza.

Komentari

komentara

« Povratak