Stvorili su Duju Ćaletu Cara, a nije ih bilo u HT Prvoj ligi čak osam godina; sada se vraćaju na veliku pozornicu i imaju ambiciozne planove

FOTO:

Šibenik se nakon osam godina ponovno vraća u HT Prvu ligu. Od iduće sezone ponovno ćemo gledati klub sa Šubićevca među elitom i upravo to je bio povod Sport klub televiziji da u podcastu ugosti sportskog direktora Šibenika Ivana Bulata i predsjednika uprave kluba Juru Zoričića.

‘Priželjkivali smo rasplet sezone na najbolji mogući način i proslavu s navijačima, ali pandemija nas je zaustavila na tom putu. No, zadovolji smo samim time što smo ponovno prvoligaši. Bit će vremena za slavlje. U ovoj krizi ćemo se pokušati proveseliti s navijačima i ovaj uspjeh dostojanstveno proslaviti’, rekao je u uvodu Bulat.

Ulazak u HT Prvu ligu znači i veće troškove natjecanja, ali i ulaganje u igrački kadar i infrastrukturu.

‘Voljeli bismo da smo ušli u HT Prvu ligu na način kakav je standardan za naš nogomet, ali ako je moralo ovako, nećemo se žaliti. Presretni smo. Problema i posla je bilo i ranije, a sada ih je duplo više, od organizacije, do planiranja, budžeta i igračkog kadra. Dugo nismo bili ovdje i HT Prva liga se u osam, devet godina jako promijenila. Moramo se uhvatiti u koštac s time’, rekao je Zoričić.

U Šibeniku je oduvijek bilo zanimljivih igrača i velikih talenata. Jedan od njih je i Duje Ćaleta Car koji je još kao tinejdžer otišao u Austriju, a sada je na rubu prve postave hrvatske nogometne reprezentacije i velikog transfera koji bi napunio i šibensku blagajnu.

‘Da, kada je odlazio iz Red Bulla u Marseille smo dobili sva sredstva koja su nam zagarantirana kada je bio kod nas. Ako ode u novu zemlju, to će se ponoviti. Spominje se neki transfer, a mi čekamo. To bi nam bio dodatni benefit i novčani impuls koji nismo očekivali i koji bi bio itekako dobar’, kaže Zoričić pa dodaje:

‘Dujina priča je odlična. Što više takvih igrača odgojimo i pustimo ih van kasnije, bit će nam to dobre financijske injekcije. Svi budući transferi značili bi neku novčanu dobit i za nas jer je UEFA tako uredila sustav da se klub dobro može financirati i iz tih izvora. Na nama je da omladinska škola bude što bolja, i što više igrača pustimo preko granice, u idućih 5,6 godina dolaze neočekivani prihodi. Ćaletin novac je sad dobro došao’, rekao je Zoričić koji je svjestan da klubovi ovdje moraju živjeti od prodaje pa makar i u tim ranim fazama nogometnog razvoja.

Što su još rekli iz Šibenskog prvoligaša i kakve planove imaju za veliki povratak u HT Prvu Ligu pogledajte OVDJE. A dok čekamo povratak HT Prve lige, pogledajte najbolje akcije i golove iz dosadašnjeg dijela sezone.

OBIČNI TRAČ ILI ISTINA? CRISTIANO RONALDO OD IDUĆEG LJETA IMA NOVI KLUB!

SLUŽBENO: Ovo je prvi nogometaš kojeg je Barcelona dovela za sljedeću sezonu

tportal.hr

Komentari

komentara

« Povratak