Suci kažu da ih je rasistički vrijeđao. Dan kasnije nosi majicu s ovim natpisom

FOTO:

Pierre Webo pokazao se kao najveća žrtva “rasističkih sudaca” utakmice Lige prvaka između PSG-a i Istanbul Bašakšehirspora, koji su ga isključili, nakon čega je meč prekinut. Dan kasnije pomilovan se borio protiv rasizma, ali sad je pod novim ozbiljnim optužbama.

Bivšeg poznatog kamerunskog nogometaša, koji danas radi kao asistent u turskom klubu, četvrti sudac Sebastian Coltescu je glavnom sucu Ovidiuu Hateganu opisao riječima “ovaj crni”, kada mu je objašnjavao koga s klupe turskog prvaka treba isključiti zato što od početka utakmice rasistički vrijeđa suce. Nakon što su “ovaj crni” čuli igrači i treneri gostiju, slijedilo je njihovo žestoko negodovanje zbog rasizma sudaca i prekid utakmice, koju su igrači obje momčadi odbijali igrati dok je vode “rasistički suci”.

Međutim, suci tvrde da ih je Webo, čijim isključenjem u 13. minuti utakmice je počela neviđena hajka na suce i povijesni prekid utakmice, od početka utakmice zvao “Cigani”. “Od druge minute Webo nam je dobacivao ‘Cigani’, što je bilo razlog zašto je pomoćni sudac rekao glavnom da ga kazni i dodao: ‘Ne smije se tako ponašati'”, prenosi svjedočenje sudaca rumunjski novinar Rosu.

Nakon skandala u kojem su suci napadnuti zbog “rasizma”, Uefa je Webu poništila crveni karton, pa je on bio na utakmici koja je danas nastavljena. Čovjek kojeg suci optužuju kako ih je vrijeđao dobacujući im da su “Cigani”, danas je na nastavku utakmice nosio majicu s natpisom “Ne rasizmu”, prenosi index.hr.

KAKO OVO ODBITI? ZINEDINE ZIDANE GA OSOBNO NAZVAO I ZAMOLIO DA PRIJEĐE U REAL MADRID!

 

Komentari

komentara

« Povratak