SUDAČKA KOMISIJA: Varaždin teško oštećen na Poljudu, a evo o čemu se radi…

FOTO:

U utakmici 12. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Varaždin 2:1 i dodatno se učvrstio na drugom mjestu ljestvice. Hajduk je bio puno bolji prvih pola sata i poveo je čudesnim golom škaricama Emira Sahitija u 33. minuti. No nakon tog pogotka domaćin je nestao s terena i Varaždin je dominirao Poljudom.

Zasluženo izjednačenje donio je Brodić lijepim golom glavom u 71. minuti. I kad se činilo da je Varaždin uzeo bod, u devetoj minuti sudačke nadoknade Awaziem je zabio za 2:1. Krovinović je izveo prekid, Livaja vratio loptu u peterac, a Nigerijac glavom pogodio za veliku pobjedu Hajduka. Hajduk je iz dva udarca u okvir zabio dva gola.

Dosta se nakon te utakmice pričalo o suđenju, a u emisiji Max Sport televizije komentirao ga je i HNS-ov kontrolor Draženko Kovačić. Fokus je bio na utakmici Hajduka i Varaždina, u kojoj sudačka komisija nije bila zadovoljna suđenjem Ante Čuline.

“Prekršaj Fossatija u 39. minuti – komisija je sazvala prošli tjedan seminar na kojem su dali upute da se striktno kažnjavaju napadi na službene osobe i da se igrači zaštite od grubih startova”, objasnio je Kovačić pa dodao:

“Ovdje je bila riječ o grubom prekršaju, sudac možda nije vidio dobro tu situaciju. Pomoćni sudac trebao je to sugerirati glavnom sucu. Smatra se da se tu trebao uključiti i VAR. Stav sudačke komisije je da je Fossati trebao dobiti izravni crveni karton. Komisija smatra da suđenje nije bilo na očekivanoj razini”, rekao je HNS-ov kontrolor.

Komentari

komentara

« Povratak