SUDAČKI EKSPERT JE REKAO: Evo kako je ciparski sudac odsudio derbi Hajduka i Osijeka

FOTO:

Hajduk je u 16. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Osijek 3:1 u utakmici nakon koje se dosta pričalo o penalu kojim je Hajduk u 71. minuti poveo 2:1 i prelomio susret. U toj situaciji VAR je intervenirao nakon duela Bralića i Livaje te je ciparski sudac Antoniou Menelaos nakon pregleda snimke dosudio penal.

Bralić je u duelu s Livajom imao visoko podignutu ruku kojom je zaustavio napredovanje lopte. Činilo se da je Livaja držao Bralićevu ruku u zraku, ali HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja rekao je da kod te odluke ciparskog suca nije bilo ništa sporno.

“Potpuno ispravna intervencija VAR sobe jer sudac ovo nikako nije mogao vidjeti. Ruka se nalazi iznad podignutog ramena, a prema pravilima, od 1. srpnja je svaka ruka iznad ramena kažnjiva. Je li Livaja podigao ruku obrambenog igrača ili obrambeni igrač? U ovom duelu prekršaj je radio obrambeni igrač i njegova podignuta ruka je apsolutno kažnjiva penalom”, rekao je Strahonja.

Sredinom prvog poluvremena Lukas Grgić je vukao igrača Osijeka za dres u šesnaestercu. Gosti su tražili penal, ali se VAR u tom slučaju nije ni oglasio. Strahonja je prokomentirao i tu spornu situaciju.

“Nije bilo elemenata za penal. Dogodilo se obostrano povlačenje. Kako napadač radi korak unazad i za nijansu ranije pušta obrambenog igrača, izgleda kao povlačenje, ali napadač je taj koji je inicirao povlačenje.

Nema kaznenog udarca jer napadač nije išao prema lopti, nego od igre i provocirao je povlačenje kad je shvatio da ga Grgić drži za dres. Ni VAR intervencija ni kazneni udarac. Ako ovo izvučete kao fotografiju, onda izgleda kao kazneni udarac, ali ako pogledamo cijelu situaciju, onda je jasno da penala nema”, rekao je Strahonja.

Komentari

komentara

« Povratak