SUDAČKI EKSPERT OBJASNIO: Evo što kaže o sumnjivim situacijama na utakmicama Lokomotiva – Hajduk i Dinamo – Rudeš

FOTO:

Iza nas je 18. kolo HNL-a i kako to biva, opet imamo čudne sudačke odluke ako je vjerovati vjernim fanovima prve hrvatske nogometne lige.

Kontroverzne situacije prokomentirao je sudački ekspert Marijo Strahonja. Bivši naš sudac prvo se dotaknuo utakmice Lokomotiva – Hajduk Split koja se odigrala u petak. U prvom poluvremenu bila je situacija u kojoj je Filip Krovinović pao u šesnaestercu Lokomotive. “Pustio je čvrstu igru i u tom kontekstu je donio dobru odluku”, rekao je pa analizirao nedosuđeni prekršaj na Anthonyju Kaliku na rubu šesnaesterca u 69. minuti:

“Trebao je dosuditi prekršaj, a VAR je vjerojatno radio tihu analizu je li se sve dogodilo unutar ili van šesnaesterca. Da je procijenjeno da je bilo unutar, pozvali bi suca, a za prekršaje van kaznenog udarca VAR se ne uključuje.”

Vatreno je bilo i na drugoj utakmici u Zagrebu, onoj između Dinama i Rudeša: Penal za Dinamo zbog pada Vidovića u 57. minuti? “Ma ne, ovo je vrlo mali kontakt, igrač sam skače u skok, nogometno prihvatljiv start jer lopta ide dva metra iznad glave, da ide na čelo ili nogu, mogli bi razgovarati o kaznenom udarcu”, naglasio je Strahonja.

Penal za Rudeš u sudačkoj nadoknadi zbog starta Nevistića na Lazarova? “Vratar dolazi brže do lopte i logično je da će doći do sudara. U nogometu je u ovim situacijama vratar uvijek u prednosti”, poručio je.

Nogometaši Rudeša bunili su se jer im Titlić nije dozvolio izvesti korner jer je istekla sudačka nadoknada. “Držao se isključivo pravila nogometne igre. U nogometu bi humano bilo da je dozvolio izvođenje tog kornera. Ja bih dozvolio”, rekao je. Na kraju je Strahonja otkrio kako je danas Rijeka teško oštećena:

Strahonja smatra da je Duje Strukan u 51. minuti trebao dodijeliti crveni karton Slavenovom nogometašu Bujaru Pllani. “Strukan je u 51. minuti dodijelio Pllani žuti karton, ali on je trebao biti isključen jer je velikom silinom neoprezno startao na nogu Pjace. Trebamo zaštititi igrače, a suci nekad trebaju prelomiti.”

Komentari

komentara

« Povratak