SUDAČKI EKSPERT OTKRIO: Ovo su propusti suca na utakmici između Šibenika i Dinama!

FOTO:

Sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je u HTV-ovoj emisiji Stadion suđenje u utakmicama pretposljednjeg kola ovosezonske Prve HNL. Podsjetimo, 35. kolo odlučilo je i hrvatskog prvaka nakon što je Dinamo na Šubićevcu svladao Šibenik u domaćinskoj atmosferi te tako stigao do svog petog uzastopnog i ukupno 23. naslova u HNL-u.

“Imamo dosta situacija i dosta pogrešaka u dvije najgledanije utakmice u ovom kolu. Poput školaraca koji pred kraj popuste u školi, bilo je dosta pogrešaka”, rekao je Strahonja u uvodu, a potom krenuo analizirati suđenje utakmice igrane na Šubićevcu pod vodstvom Marija Zebeca.

Dinamo je u vodstvo došao u 39. minuti. Gol je pao nakon jednog od mnogih centaršuteva u prvom dijelu. Špikić je s desne strane poslao loptu u sredinu, a Marko Tolić u sredini je bio prvi na lopti i poslao ju u Rogićevu mrežu. Ipak, prije gola je Šutalo u zračnom duelu s dvije ruke naskočio na Grezdu. Sudac Mario Zebec nije ništa dosudio.

“Propust suca, jasno se vidi da je igrač skočio s dvije ruke na igrača Šibenika i trebao je biti suđen prekršaj. No, ovo nije prethodilo začetku akcije, tako da taj propust nikako nije mogao biti pod kontrolom VAR tehnologije. Propust se dogodi, evidentiran je, no VAR se nije mogao oglasiti”, rekao je:

Druga sporna situacija je Christopher Attys, odnosno prekršaj koji je napravio u drugoj minuti sudačkog produžetka prvog dijela.

“Prvi žuti karton bio je potpuno opravdan. Po kategoriji je drugi prekršaj bio za visoki žuti karton, niti crveni ne bi bio pogreška. Možda je sucu malo pala koncentracija, no to nije opravdanje. Igrač je trebao biti isključen.”

U trećoj je u fokusu bilo koškanje igrača koje je krenulo od Grezde i Ristovskog.

“Prekršaj Grezde je bio za žuti karton, potom Ristovski kreće u konfrontaciju. U šušuru koji se dogodio sucu nije lako odlučiti tko sve treba biti sankcioniran, no Grezda je trebao biti. Trebao je biti isključen, definitivno”, objasnio je Strahonja.

Komentari

komentara

« Povratak