SUDAČKI EKSPERT TVRDI: Sudac je oštetio Hajduk!

FOTO:

Rijeka je u derbiju na Rujevici pobijedila Hajduk 1:0 i na vrhu se odvojila od Dinama na pet bodova razlike. Strijelac je bio Marco Pašalić u 70. minuti. Bila je to sedma uzastopna pobjeda Rijeke u svim natjecanjima te 12. u 13 odigranih susreta ove godine, dok je Hajduk upisao već četvrti uzastopni poraz i praktički ispao iz borbe za krunu.

Bio je to još jedan derbi sa stranim sucima. Dvostruki program na Poljudu između Hajduka i Dinama sudili su Nijemac Daniel Siebert i Talijan Fabio Maresca, dok je dvoboj na Rujevici vodio Rumunj Horatiu Fesnic.

Bivši sudac Goran Tenžera za Dalmatinski portal komentirao je suđenje rumunjskog suca.

“Trebala je ovo biti najbolje odsuđena utakmica od ove tri u kojima su angažirani strani suci da nije bilo propusta u 80. minuti. Nesmotren prekršaj Radeljića na Krovinoviću je imao sve elemente za dodjelu opomene koja bi bila druga, što bi bilo i isključenje iz igre za tog igrača. U ostalom dijelu utakmice je sudio vrlo dobro, pokazao istančan osjećaj za igru”, rekao je Tenžera pa nastavio:

“Puštao je igru kada je to bilo primjereno, odnosno istu zaustavljao kada su to okolnosti zahtijevale. Imao je ujednačen kriterij. Posebno mi se svidio što nije u nekoliko navrata prihvaćao dramatiziranje igrača Rijeke kada bi bili zahvaćeni laganim, slučajnim kontaktima rukom u predjelu glave. Naši suci takve situacije često precjenjuju i pokazuju nepotrebne žute kartone. Zadržao je potpunu kontrolu nad utakmicom do samog kraja, igrači su njegove odluke prihvaćali bez značajnijih prigovora.”

Komentari

komentara

« Povratak