Superračunalo prognoziralo prvaka svijeta

FOTO:

Još je samo tri tjedna do početka SP-a u Kataru, a pred sam početak najvećeg sportskog događaja na svijetu Englezi su ponovno aktivirali superračunalo koje je po svojim parametrima izračunalo tko će biti prvak svijeta. To bi trebala biti Argentina.

Umjetna inteligencija koristi podatke o svim reprezentacijama, njihovoj formi, kvaliteti igrača, rasporedu i poziciji na FIFA-oj ljestvici te na taj način prognozira rezultate. Agencija BCA Research sada je iskoristila superračunalo da prognozira pobjednika ovogodišnjeg Mundijala, a ono kaže da će to biti Argentina.

Gaučosi bi u finalu trebali igrati protiv Portugala, a ta bi im titula bila treća (bili su prvaci 1978. i 1986.) Argentina je u nizu od 34 utakmice bez poraza, a momčad Lionela Scalonija u Kataru će igrati u grupi C. Protivnici su im Saudijska Arabija, Meksiko i Poljska.

Brojni nogometni navijači širom svijeta i svi fanovi Lionela Messija bi voljeli da se dogodi ovaj scenarij jer bi onda nestale sve sumnje oko toga tko je najveći svih vremena. Upravo nedostatak naslova prvaka svijeta mnogi Messiju uzimaju kao hendikep u izborima najvećeg u povijesti.

Komentari

komentara

« Povratak