Superračunalo simuliralo kraj Premier lige: Rezultati iznenadili sve!

FOTO:

Manchester City i Arsenal odigrali su jučer 0:0 u derbiju 30. kola Premier lige. Liverpool je nešto ranije okrenuo protiv Brightona i pobijedio 2:1 te se izdvojio na vrhu tablice s dva boda više od Arsenala i tri više od Manchester Cityja. Kloppova momčad ima odlične šanse da osvoji naslov prvaka.

Tako misli i superračunalo OptaStatsa, tvrtke specijalizirane za projekcije i statističku obradu najjačih europskih liga. Nakon jučer odigranih utakmica, OptaAnalyst je 10.000 puta simulirao završetak Premier lige i prvi put ove sezone favorit za naslov nije Manchester City, prenosi Index.hr.

U čak 47.7 posto slučajeva naslov je osvojio Liverpool, što je 12.4 posto više nego što je bio slučaj uoči 30. kola. Manchester City osvojio je naslov u 33.5 posto slučajeva, što je pad od 12.4 posto, dok Arsenal ima i dalje 18.8 posto izgleda za titulu.

Podsjetimo, City je osvojio pet od zadnjih šest titula, a te 2020. godine prvak je bio Liverpool, kojemu je to bila prva titula nakon 30 godina. Arsenal je zadnji put bio prvak prije 20 godina, davne 2004., kad je naslov osvojio bez ijednog poraza.

Komentari

komentara

« Povratak