SUSJEDI SE NE MIRE S PORAZOM: Detalj koji je promaknuo Srbiji, oštećena je za penal!?

FOTO:

Nogometaši Srbije ispali su sa Svjetskog prvenstva u grupnoj fazi. Smješteni u skupinu G s Brazilom (0:2), Kamerunom (3:3) i Švicarskom (2:3), reprezentativci Srbije osvojili su tek jedan bod u tri utakmice. Šansa za prolazak u osminu finala postojala je pred posljednji meč u grupi, a dio srpskih mediji sad tvrdi da je Srbija u tom ogledu oštećena.

“Poslije eliminacije Srbije s Mundijala u Kataru, svi smo gledali u naše dvorište i tražili vlastite greške. Na suce nije bilo povika, jer, djelovalo nam je, nije bilo razloga. Međutim, Fernando Rapallini, sudac meča Orlova sa Švicarskom, propustio je dosuditi penal za našu reprezentaciju, a ni VAR nije reagirao”, piše Kurir.

Sporni trenutak prikazan je na RTS-u na kojem je sudac Dalibor Đurđević gostovao u ulozi stručnjaka za VAR. Đurđevića Kurir predstavlja kao instruktora FIFA-e za VAR tehnologiju, a onda i citira:

“Da budem iskren, to jučer nismo primijetili jer su nas vjerojatno nosile emocije. Situacija je kompleksna, pogledana je iz dva kuta i mislim da je bilo elemenata za kazneni udarac. VAR je dužan pronaći kut koji jasno pokazuje da je prekršaj napravljen. Iz jednog kuta se vidi da je možda ruka utjecala, a iz drugog da je ruka promijenila pravac lopte. Situacija je kompleksna, nažalost promakla je i opet nismo imali sreće.”

Portal sportske.net dodaje: “Igrala se 65. minuta, Aleksandar Mitrović je bio u šansi za gol, a loptu rukom dodirnuo je stoper Švicaraca Fabian Schär. Sudac Fernando Rapallini, ali i svi pomoćnici u VAR sobi nisu primijetili ovaj detalj i tako su nas koštali ogromne prilike da izjednačimo. Nevjerojatno…”

Za analizu utakmice Francuska – Poljska kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak