SUSJEDIMA SE NE PIŠE DOBRO: Od FIFA-e se traži kazna za Piksija i „Orlove“!?

FOTO:

Ni nekoliko dana nakon utakmice Srbije i Švicarske, ne smiruju se strasti. Oglasio se i Nogometni savez Kosova…

Najavili tužbu

Utakmica između Srbije i Švicarske donijela je brojna uzbuđenja na terenu, ali i izvan njega. Naravno, razlog su nastupi Granit Xhake i Xherdana Shaqirija, Švicaraca albanskog podrijetla.

Osim nekoliko burnih reakcija igrača Srbije, mnoge je razočarao izbornik Dragan Stojković. Legendarni Piksi je nakon pogotka Srbije psovao „šiptarsku majku“.

Iz Nogometnog saveza Kosova najavili su tužbu protiv Stojkovića zbog kako navode teških uvreda. Također, od FIFA-e traže sankcije za reprezentaciju Srbije.

„Isticanje slogana s političkim porukama i rasistički pozivi Albancima čuli su se tijekom cijele utakmice, a o njima su izvještavali i svjetski mediji. Besmislena je i apsurdna mržnja kojom se godinama hrani mišljenje u susjednoj državi prema albanskom narodu uopće.

Savez Kosova zahtjeva od FIFA istragu ovog slučaja i sankcije za Nogometni savez Srbije, kako bi jednom zauvijek fašistička skandiranja nestala s nogometnih stadiona i događaja poput Svjetskog prvenstva“, stoji u priopćenju kosovskog Saveza te se dodaje:

„Ovakvo skandiranje navijača jedne ekipe koja sudjeluje na Mundijalu nitko ne može razumijeti i opravdati, posebno sada kada Europi prijeti krhka sigurnost, kao posljedica ničim izazvane agresije Rusije u Ukrajini.

Nogometni savez Kosova će snažno stati u obranu vrijednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u obranu vrijednosti koje općenito prenosi nogomet, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Momčadima i navijačima s ponašanjem i filozofijom mržnje ne bi trebalo biti mjesto na ovako važnim sportskim događajima kao što je Svjetsko prvenstvo u Kataru.“ Za analizu utakmice Brazil  – Južna Koreja kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak