SUSJEDNI DERBI? Izbornik Zlatko Dalić otkrio da li želi Srbe na Svjetskom prvenstvu!

FOTO: Mozzart Sport

Sinoć su u Sjevernoj i Srednjoj Americi odrađene preostale kvalifikacijske utakmice pa se tako može reći da je sve spremno za ždrijeb.

Ples kuglica na rasporedu je sutra u Dohi, a tamo se već nalazi cijeli nogometni svijet. Tako su se na istom mjestu našli hrvatski izbornik Zlatko Dalić i srpski Dragan Stojković Piksi. Taj susret iskoristili su da porazgovaraju o raznim temama, a i s novinarom Mozzart Sporta.

Složili su se da bi bolje bilo da ih kuglice u Dohi ne strpaju u istu grupu. Nikome ni Hrvatska, ni Srbija nisu poželjni rivali. Dalić to otvoreno priznaje i objašnjava da to nema nikakve veze da politikom i poviješću. Već se kao čovjek od sporta strogo vodi nogometnim motivima.

„Neću Srbiju. Zašto? Zato što ste jaki! Nikome neće biti lako sa Srbijom. Igrate dobro, tvrd ste orah. Slično kao i mi. Imate puno dobrih igrača koji igraju u velikim klubovima tako da ne možete ostvariti kvalitetu. Piksi je to dobro složio kao što smo i mi složili naše. Srbija je jedna opasna reprezentacija“, rekao je novinaru Mozzart Sporta i odgovorio na pitanje Piksija koga bi volio u grupi.

„Katar! Još bih nekog iz Azije ili Afrike, samo da ne bude neka europska reprezentacija.“ Osvrnuo se na svoju i Piksijevu karijeru prije reprezentacija.

„Obojica smo radili u nekim egzotičnim i dalekim zemljama. On u Kini i Japanu, ja ovdje u arapskom svetu. Oba smo došli na selektorske pozicije i razlika se vidi. Malo se poklopilo, ali je tu nešto malo i do našeg rada. Napravili smo velike stvari. Srbija je pobijedila u Portugalu i otišla na Svjetsko prvenstvo. To je za poštovanje. Nama je bila i malo lakša grupa, ali je ispalo dobro.“

Iza Hrvatske su odigrane prijateljske utakmice na katarskim stadionima, a Dalić je otkrio kakav je bio ugođaj na travnjaku.

„Nama je na stadionu bilo hladno! Klima radi, udara i ja sam morao da tražim da ugase. Jer već je bilo vjetra i kada mu dodate klimu, onda to bude baš nelagodno. U studenom će to biti još hladnije pa ne očekujem neki problem oko vrućine.“

Na kraju je odgovorio i na pitanje remeti li termin odigravanja Svjetskog prvenstva planove i pripreme.

„Ako gledamo sa čisto nogometne strane, to je onda dobro. Jer ovako nam dolaze igrači nakon trećine sezone. Svježi, odmorni, spremni, motivirani… A onako kad dođu u lipnju na kraju sezone, imaš probleme jer navikli su da im tada kreće godišnji odmor, a moraju da nastave da igraju. Umorni, iscrpljeni, teške sezone… Ovo u Kataru će biti lakše za igrače“, zaključio je hrvatski izbornik za Mozzart Sport.

ŠOK TRANSFER: EVO GDJE ODLAZI JEDAN OD NAJVEĆIH HAJDUKOVIH TALENATA!

Komentari

komentara

« Povratak