SUTRA IGRAJU ZRINSKI I ŠIBENIK: Evo zašto je to povijesna utakmica u hrvatskom nogometu!

FOTO:

Zrinski Osječko i Šibenik sutra u zadnjem kolu Druge hrvatske lige ili kako se službeno zove Supersport Prve nogometne lige, u derbiju prvenstva u Osijeku odlučuju o jedinom putniku u prvu ligu ili Supersport HNL.

Imena sudaca za tu utakmicu objavljena su kasnije nego što se inače objave zbog najveće važnosti koju utakmica ima te neprijateljstva između suparnika u derbiju jer su izravni konkurenti za ulazak u prvu ligu. Do takvog odnosa Zrinskog i Osječkog došlo je i zbog sudačkih odluka ove sezone u Supersport Prvoj nogometnoj ligi.

Tako je naknadno objavljeno da će meč s ogromnim ulogom suditi prvoligaška postava. Glavni sudac Fran Jović, pomoćnici Hrvoje Radić i Dario Kolarević, te četvrti sudac Patrik Kolarić. Što se tiče sudačkog dijela, ovo je utakmica za povijest hrvatskog nogometa, pišu vodeći hrvatski mediji.

Na njoj će zbog svega navedenog prvi put na drugoligaškoj utakmici biti u funkciji i VAR. Za njega su zaduženi Mario Zebec i Ivan Mihalj.

Zrinski je prije zadnjeg kola i derbija za prvu ligu vodeći s 81 bodom, dok je Šibenik drugi s 79 bodova. Zrinskom prvo mjesto i prvu ligu donosi i bod, dok Šibenik u gostima mora ići na pobjedu.

Komentari

komentara

« Povratak