SVAKA ČAST, GOSPODO: Pogledajte što su napravili Japanci nakon šokantnog poraza u finalu Azijskog kupa!

FOTO:

Japan je u petak u finalu Azijskog nogometnog kupa izgubio od Katara 1:3. Ipak, unatoč prvom porazu u povijesti kontinentalne smotre, četverostruki azijski prvak ponio se veličanstveno. Kako i nalaže japanska kultura.

U više su se navrata Japanci u pogledu sporta dokazali kao pošteni i vrijedni te kulturni i profinjeni ljudi prepuni manira.

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji sredinom protekle godine svijet su svojim gospodstvom impresionirali brižljivo čisteći tribine na kojima su boravili tijekom utakmica.

I japanska reprezentacija, koju sve više imitiraju i ostale selekcije i klubovi širom svijeta, postavila je trend čišćenja svlačionice nakon utakmica.

Dosljedni svojim načelima i tradiciji, japanski reprezentativci temeljito su počistili svlačionicu nakon poraza. Ostavili su i poruke zahvale napisane na arapskom, engleskom te japanskom jeziku.

Pomalo zapanjeni, organizatori su hvalevrijednu gestu, osvjedočenu fotografijom čiste svlačionice, objavili na društvenim mrežama.

“To je drugi mentalitet, to je druga civilizacija. Ne možemo se uspoređivati. To su dva različita svijeta. Ako treba o kulturi, poštovanju, finoći… To je onda Japan”, svojevremeno je, dok je još obnašao dužnost japanskog izbornika, izjavio Vahid Halilhodžić u jednom od televizijskih gostovanja na ovdašnjim prostorima.

XAVI, SLOŽIŠ NAM LISTIĆ? LEGENDARNI ŠPANJOLAC POGODIO GOTOVO CIJELU NOKAUT FAZU AZIJSKOG KUPA!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak